субота, 22. јул 2017.

Nagrada publike festivala Palić za film "Na duši i telu"




Gorki List nagrada publike za najbolji film ovogodišnjeg 24. Festivala evropskog filma na Paliću, pripala filmu "Na duši i telu" rediteljke Ildiko Enijedi.


Ta ljubavna priča pored toga što je osvojila srca publike filmskog festivala Palić 2017, dobitnik je i nagrade Zlatni medved za najbolji film na berlinskom festivalu, kao i brojnih nagrada nezavisnih žirija Udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI) i drugih.

U filmu "Na duši i telu", publika je prepoznala upravo ono što je rediteljku vodilo kada je režirala film - količina strasti koja se u ljudima javlja kada otkriju da imaju iste snove.

Ovogodišnji Festival evropskog filma Palić završen je sinoć.

Nagrada "Zlatni toranj" za najbolji film Festivala dodeljen je filmu "Park" Sofije Egzarhu. Nagrada Aleksandar Lifka dodeljena je scenaristi Kristoferu Hamptonu. Palićki toranj za najbolju režiju večeras je dodeljen Heleni Hegeman za film "Preterani aksolotl". Specijalno priznanje dobio je Igor Bezinović za ostvarenje "Kratki izlet". Nagradu žirija kritike za najbolji film u programu Paralele i sudari dobio je film "Ne gledaj mi u tanjir" Hane Jušić. Specijalno priznanje dodeljeno je i filmu "Poslednja porodica" reditelja Jan P. Matušinski.




B92

Нема коментара:

Постави коментар