субота, 22. јул 2017.

Izlozba fotografija Neno Belan & Fiumens- Anamarija Vartabedijan





Otvorenje izložbe , koncertnih rock fotografija - NENO BELAN I FIUMENS “Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina” ,autora Anamarije Vartabedijan biće u sredu 16. 08. 2017. u 20 sati u Galeriji Juraj Klović u Rijeci.
Izložba traje do 26.avgusta, a postavku mozete videti svakog radnog dana od 10 do 13 i od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati.

Anamarija Vartabedijan ovom izložbom obeležava deset godina prijateljstva i fotografiranja Nene Belana & Fiumensa, kojima je poslednjih godina i službeni fotograf. Na izložbi će se naći izbor od najboljih šezdeset fotografija velikog formata, koje su nastale na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Hrvatskoj i Srbiji u gradovima kao što su: Zagreb, Beograd, Kragujevac, Šibenik, Varaždin i Split. Anamarija Vartabedijan je bila službeni fotograf i na dva velika jubilarna koncerta u Domu sportova, u Zagrebu, održanih 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana, te 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Osim fotografija benda i Mediteranskog orkestra, moći će se videti i fotografije gostiju sa ta dva velika koncerta: Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalne skupine Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića…
Izlozba se priredjuje povodom dvadeset godina zajedništva benda, te nagrade - Zlatni grb Grada Rijeke, koja je ove godine dodeljena Neni Belanu i Fiumensima.
Ove godine Anamarija obeležava i desetogodišnji rad na afirmaciji i prezentiranju umetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rock fotografije, koji je dokazan kroz kontinuiranu izložbenu aktivnost sa projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima širom Srbije, ali i regije. Njene fotografije su otisak trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosfere i ličnosti, nastojanje da se sa koncerta prenese vlastiti doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rock'n'rolla, koja uvek otvara mogućnost postojanja slobode i boljeg sveta.





ANAMARIJA VARTABEDIJAN je rođena 13.06.1974. u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1998. godine. Magistrirala je 2001. godine na slikarskom odseku, FLU, Beograd. Titulu master dizajnera stekla je na FUD u Beogradu, 2014. godine. Doktorand je na trećoj godini doktorskih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
Član je ULUPUDS-a i ULUS-a. Član je Umetničkog saveta ULUPUDS-a od 2012. godine.
Priredila je trideset i osam samostalnih izložbi crteža, slika, mozaika, rock fotografija i ilustracija u Srbiji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Grupno izlaže od 1994. na preko stotinu izložbi.
Profesor je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika od 2017. godine, a takodje i u funkciji predavača je bila od 2003. godine na toj istoj visokoškolskoj ustanovi.
Bavi se koncertnom rock fotografijom od 2004. godine. Fotografisala je preko četiri stotine koncerata u čitavoj regiji, i sarađivala  sa mnogim bendovima, muzickim časopisima i internet portalima. Od 2005. godine je urednik fotografije u nedjeljnom rock i art web magazinu –, a od 2014. godine je fotograf-saradnik za rubriku “Hit strana” Politikinog zabavnika. Knjiga “4. dopunjeno izdanje - Ex-Yu rock enciklopedija: 1960−2015” , Petra Janjatovića, ilustrovana je i njenim fotografijama.
Pokretač je projekta Rock momenti - izložbe koncertne rock fotografije,  od 2007. godine do danas. Bila je fotograf KUD Idijota od 2007. godine, a danas je fotograf bendova poput : Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI.
Dobitnik je više stručnih priznanja od 1996. godine do danas.

ZNAČAJNIJE SAMOSTALNE IZLOŽBE:
2016. Na obroncima Ararata, slike i ilustracije, Etnografski muzej u Beogradu, Srbija
2015. Rok Momenti, fotografije, Gradska galerija Požega, Kulturni centar Novog Sada, Srbija
2015. Life, slike, pasteli i ilustracije (retrospektiva), Narodni muzej "Hovhannes Sharambeyan Centre of Popular Creation – Folk Art Museum" Yerevan, Armenia
2014. Moje rokenrol nebo, ilustracije, knjiga i animacija, Aprilski susreti, SKC, Beograd, Srbija
2011. Slike iz života – My Life, slike, Galerija Singidunum, Beograd, Srbija
2007. Rok Momenti, fotografije, Monumenti, Pula, Hrvatska
2004. Armenia, pasteli, Universitat Autonoma de Barcelona, Španija
2001. Put kroz predele, Magistarska izložba, mozaici i slike, Galerija FLU, Beograd, Srbija
2001. Pejzaži, slike i pasteli, Pomorski Muzej, Kotor, Crna Gora
1995. People – Ljudi, trodimenzionalni portreti, Galerija Biblioteke grada Beograda, Srbija

Нема коментара:

Постави коментар