понедељак, 12. јун 2017.

Pozorišni maraton u Somboru





Od 14. do 17. juna u Narodnom pozorištu Sombor biće održan 25. Pozorišni maraton pod sloganom "Kocka je bačena".


Vraćajući se i obogaćujući ideju iz koje je i nastao – da se izvode sve igrajuće predstave Narodnog pozorišta Sombor – ovogodišnji Maraton najaviće dve premijere.

"U sredu, 14. juna (19), premijerno će biti izvedena predstava 'Plava ptica' Morisa Meterlinka u režiji Sonje Petrović. Zatim će u 21 čas, u Studiju 99, publika imati priliku da uživa u emotivnoj priči o izvanrednoj violinistkinji koja je sadržana u tekstu Toma Kempinskog i nosi naziv 'Duet za solistu'", navodi se u saopštenju.

U četvrtak, 15.juna, Maraton će biti svečano otvoren predstavom "Koštana"u režiji Kokana Mladenovića a nakon toga publiku očekuju tri izuzetno uzbudljiva dana i noći gde će imati priliku da pogledaju predstave iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, ali i predstave iz Novog Sada, Subotice, Šapca, Beograda...


"Pored dve premijere, Narodno pozorište Sombor će izvesti i predstavu 'Maestro' u režiji Milana Neškovića koja je premijerno izvedena u martu ove godine. Kao i uvek, jutarnji termini su rezervisani za predstave za decu, te će i najmlađi maratonci imati u čemu da uživaju. Prateći program biće upotpunjen izložbom fotografija o nastanku predstave 'Pozabavi se Amelijom'(sezona 1983/84, režija: Ljubomir Muci Draškić) iz Legata Ladislava Petreša. Maraton će zatvoriti kabare 'Da, to su bili dani' (Nebojša Dugalić i Boris Pingović) nakon čega će uslediti dodela nagrada i cvetni udar", dodaje se u najavi.

Kako napominju organizatori manifestacije, u aprilu ove godine objavljeno da je Pozorišni maraton nosilac EFFE etiketa za 2017-18 (dodeljuje Evropska asocijacija festivala), a značaj ovog festivala koji traje već 25 godina nije prepoznat ni od strane Pokrajine, ni od strane Republike.

Нема коментара:

Постави коментар