субота, 10. јун 2017.

Music & Art Press INTERVJU : VLADIMIR KRUNIĆ - KRSTAŠI



                        Music & Art Press INTERVJU : VLADIMIR KRUNIĆ - KRSTAŠI



Ko su KRSTAŠI? kako ste dosli na ideju da bend ovako nazovete?

VLADIMIR KRUNIĆ :  Krstasi su ekipa entuzijasta koji se bore za ocuvanje rokenrola u Srbiji, koji je trenutno na jako niskom nivou i koji je godinama sisematski unistavan. Bend smo nazvali po muzickom filmu “Edi i krstasi”, a ime benda se jops vezuije i za naziv prvog benda Jimmy Page-a.  Ime zapravo nema nikakve veze sa verskim obelezjima ili istorijskim dogadjajima, jednostavno predstavlja vecitu brobu za  rokenrol.


Svirate iskljucivo autorsku muziku, a tekstovi pesama su na srpskom jeziku. Kako bi najkrace opisao vas muzicki stil?

VLADIMIR KRUNIĆ :  Pored autorske muzike radimo obrade domacih pank rok bendova kao sto su Goblini, Ritam nereda, Bjesovi, Block out, itd. Nas muzicki stil se zasniva na mesavini razlicitih muzickih pravaca, tako da bi mi to nazvali hard n heavy punk-rock.




Od samog nastanka Bend je pretrpeo dosta promena.Koliko je bilo teško uklopiti se?

VLADIMIR KRUNIĆ :  U hodu smo menjali stil, pravac i pronasli sebe. U bendu su se promenili mnogi clanovi i svako je ostavio neki svoj trag. Bilo je jako tesko uklopiti se ali uz veliki trud I zalaganje bend je dobio svoj sadasnji oblik…(pri cemu je alkohol puno pomogao rad benda).


U maju 2016. godine potpisujete ugovor sa izdavackom kucom 'Metropolis' koja vec u julu stavlja u prodaju vas prvi album pod nazivom 'Noc'.

VLADIMIR KRUNIĆ :  Nakon ozbiljnog traganja za izdavackom kucom pronasli smo Mk Metropolis koja je u nekom prethodnom periodu izdala neke od znacajnih albuma na nasoj rokenrol sceni…Tako je u Junu 2016 godine svetlost dana ugledao nas projekat pod nazivom “Noć” nakon cetvorogodisnjeg, ozbiljnog i studioznog rada. Album je snimam u studiju Qvart u Zemunu na kome su radili kao tonski snimatelji i producenti Coki i Zoks.






Nagrade i festivali ...

VLADIMIR KRUNIĆ :  Nakon kraljevackog festivala Street Art na kojem smo svirali 3 puta i BDFL-a na kome smo dosli do polufinala i ostali uskraceni za finale uprkos pobedi glasovima publike i menjanja propozicija takmicenja, doslo je za nas najznacajnije ucesce na festivalu o  kojem sanjaju mnogi bendovi,  49. Zajecarska gitarijada, 2015. Godine . Decembra te iste godine ucestvovali smo na Pozitivnom konertu u Novom Sadu.
Svirali smo na majskoj gitarijadi- Ljubicevo,Pozarevac gde smo osvojili trece mesto glasovima zirija 2016-e godine, nastupali smo na Aero festu u Kraljevu koji je po prvi put odrzan i na Love festu u Vrnjackoj banji koji je jedan od najvecih festivala u Srbiji.

Krstasi su trenutno veoma koncertno aktivni.Da li publika pozitivno reaguje?

VLADIMIR KRUNIĆ :  Trudimo se da imamo sto veci broj klubskih svirki, ali je jako tesko naci takve klubove zbog sistemskog unistavanja rokenrola o kojem smo vec pisali. Klubovi koji se bore za ocuvanje rokenrola i u kojima nastupamo publika reaguje jako dobro i podrzava nas rad, zato se mi trudimo da se vracamo na takva mesta. Vredi pomenuti sjajnu publiku u Čacku, Boru i Beogradu.


Da li je u planu novi album?

VLADIMIR KRUNIĆ :  Novi album je u pripremi. Neke od pesama koje ce se naci na novom albumu vec izvodimo po klubovima, i iste nailaze na pozitivne kritike.


Dolazite iz Kraljeva. Da li muzicka scena u Kraljevu postaje jaca?

VLADIMIR KRUNIĆ : Rok scena u Srbiji generalno propada i nema naznake da ce doci do boljitka. Osim nekolicine bendova koji zive od stare slave, ne daje se dovoljno prostora za afirmaciju bendova. Kraljevo je jedan od retkih gradova u unutrasnjosti koji ima 4 rok kluba, a da scena zapravo ne postoji - MALO NAS JE AL’SMO GOVNA!






Muzicka scena u Srbiji?

VLADIMIR KRUNIĆ :  Sinan Sakic na Tasmajdanu !!!


Za kraj ...Poruka vasim fanovima,kolegama,svima koji se u ovim vremenima bore za opstanak r'n r '

VLADIMIR KRUNIĆ : Da se ujedinimo, vise postujemo, da nema sujete, da se napravi BUNT, da zajedno ugasimo mrak, da se organizuju zajednicki koncerti, da se omoguci vise medijskog prostora, da se publika probudi, da se postuju autorkska prava.  Postujte rok muzicare jer oni su jedina svetla tacka u medijskom mraku u kome Srbija danas zivi !!!

Нема коментара:

Постави коментар