петак, 16. јун 2017.

- "Kao metak leti reč, a rane su od istine, hteo si da živiš san, sada sanjaj zakopan" - novi singl grupe Trigger - "BUM"





Za svoj novi singl, pesmu "Bum", teškometalna petorka Trigger je udružila snage sa frontmenom hrvatskog sastava Manntra, Markom Matijevićem Sekulom. Jedna od najenergičnijih pesama benda kombinuje masivne rifove sa vokalnim duetom Marka i pevačice benda Milene Branković. Pesma je inspirisana temom koja je uvek aktuelna na prostorima na kojima deluju oba sastava: potrebom pojedinaca da po svaku cenu steknu bogatstvo i političku moć iako im ona na kraju uvek bude oduzeta i obesmišljena: "Kao metak leti reč, a rane su od istine, hteo si da živiš san, sada sanjaj zakopan".

 O samom tekstu pesme članovi benda su rekli :

"Osećaj moći i važnosti je narkotik, koji lako navede ljude da zaborave na svoju smrtnost i da će sve ono što zgrću biti vrlo brzo obrisano rukom vremena. Ono što poseduju i čime se hvale neće moći da odnesu sa sobom u grob. Dopuštamo da nas razni liderčići ubede u svoju važnost, da su nezamenljivi. Ako bismo shvatili da su u pitanju samo prolazni, pohlepni ljudi koji nemaju nikakve istinske kvalitete, magija kojom održavaju vlast bi nestala. Ova istina o njihovoj beznačajnosti je opasnija za njih od ispaljenog metka. Priča stara kao samo čovečanstvo, samo se jako sporo kapira..."







"Nama se jako dopada ono što Manntra radi - specifična atmosfera u njihovim pesmama. Imali smo utisak da bi ovakva jin-jang vokalna kombinacija sa našom Milenom bila jako interesantna. Marko je odmah pristao na saradnju i snimio vokale kod sebe u studiju. Danas je lako sarađivati sa ljudima na daljinu, jer tehnologija omogućava da se dobacujemo sa fajlovima preko interneta i zajednički radimo na istom projektu, ali se nadamo da će biti prilike da izađemo zajedno na binu nekom prilikom i izvedemo pesmu uživo sa njim."

Bend Trigger i dalje promoviše poslednje studijsko izdanje "Vreme čuda" (izdavač Odličan hrčak), dok za to vreme završava miksanje novog albuma koji će biti na engleskom jeziku. Vreme čuda je njihov treći album, nakon prvenca "Ljubav" koji je dobio niz nagrada i albuma neočekivanih obrada novotalasnih pesama "Ex".

Manntra je industrijal folk metal sastav iz Umaga i aktivni su od 2012. godine. Pažnju su skrenuli na sebe neobičnom kombinacijom žanrova, mračnom muzičkom atmosferom, kao i odličnim spotovima. Trenutno promovišu svoj treći album "Meridian".





Нема коментара:

Постави коментар