субота, 29. април 2017.

36. Majska Gitarijada - 02.maj - Ljubičevo



I ove godine, tradicionalno, će se održati 36. MAJSKA GITARIJADA, 02. maja na  platou ispred "Moravske lagune" u Ljubičevu.

U takmičarskom delu 36. majske gitarijade nastupiće sledeći bendovi:
1. Sanitarium - Lazarevac
2. Harlekin - Inđija
3. Lost Picks - Beograd
4. Progres - Kraljevo
5. HCZ - Zaječar

U revijalnom delu nastupiće prošlogodišnji pobednik, bend Pogrešna odluka iz Topole, bend koji svira Instrumentalni rock, a članovi benda su: Stevan Blagojev - Ritam gitara, Dragan Luković - Solo gitara, Stefan Dikić - Bas gitara, Goran Ivić - Bubanj.

Potom jedan od boljih mladih bendova Transfer blama iz Požarevca, punk bend koji je nastao 2012. godine. Zvuk benda karakterišu melodične deonice, pevljivi refreni, i skromni uplivi HC-a. Kao tekstovi obogaćeni satirom i zdravom dozom humora. (Ovo važi za prvi album ''Inkubator Zvuka'').Transfer Blama danas svira progresivniji pank sa dosta angažovanijim aranžmanima i realnijim tekstovima. U toku 2017. godine očekuje se izlazak drugog albuma po imenu ''Večito Drugi''.
Sadašnju postavu čine: Nikola Simonović - Vokal, Stefan Milenković - Solo gitara/Bek Vokal, Rajko Rajković - Ritam gitara, Aleksandar Mirković - Bass gitara/Bek Vokal, Miloš Kostiić - Bubanj.

U revijalnom delu nastupiće i bend Divert. Priča zvana DIVERT postoji od proleća 2005.godine. Divert je alternativna rock smesa sačinjena od kompaktno upakovanih gitarskih filova, začinjenih bitova i oštre socijalne reakcije na sveokolni neukus. Bend čine: Gojko (gitara), Petra (bubnjevi), Peca (bas), Doc Sick (vokal, sempl, sint) i Dushman (vokal). Bend je tokom prve dekade postojanja zabeležio brojne nastupe širom zemlje i okruženja, nekoliko nagrada na festivalima, snimio jedan LP “Proper Bliss” (2011.) čiji je najavni singl “Pow-Wow” doživeo televizijsku premijeru na regionalnom MTV-ju, kao i pesmu za rock kompilaciju Radija 202 u izdanju PGP-RTS. Bend je preživeo nekoliko kadrovskih promena, uključujući i onu najbitniju, promenu frontmena. Nakon dolaska Dushmana i Doc Sicka u bend, Divert svoj kreativni izraz započinje na maternjem jeziku. Bend je, pored koncertnih aktivnosti i u završnoj etapi pripreme novog materijala a prvi singl i spot “novog Diverta” se očekuje sredinom tekuće godine.

Specijalni gost Gitarijade je bend Trese, lupa, udara. Trese, lupa, udara čine Koja (Disciplin A Kitschme, gitara i vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas i vokal), Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi i vokal), Manja (Disciplin A Kitschme, prateći vokal) i Đurđica (The Restless, prateći vokal). Repertoar ove grupe baziran je na Kojinoj muzici iz filma Kako je propao rokenrol.

Selektor je Sanja Lisac, a na čelu žirija biće Branislav Lokner. Nagrade su 50 hiljada za prvo, 30 hiljada za drugo i 20 za treće mesto. 

Нема коментара:

Постави коментар