понедељак, 27. фебруар 2017.

"Svjetlo" vinyl release (BG promocija): d-d-d - Crno dete



CRNO DETE ponovo nastupa u Elektropioniru, 18.marta. Početak u 21h


### sisački instrumentalni noise outfit vraća se u Beograd promovirsti svoj prvi vinyl! Poznati po svojoj opsesivnoj ljubavi prema filmu i napuštenim prostorima u leto 2015. godine prebacuju studio legendarnog producenta Zarkoffa u okupirani bioskop “Zvezda” u samom središtu Beograda.

Na novom izdanju "Svjetlo" su svirali i neki stari i neki novi prijatelji iz već legendarnih grupa VVhile, Mnjenje i Ti—oni su snimili bass, gitarske pasaže i dronove, fillove na bubnju i vokal. Sirov materijal ### su prosledili svom dugogodišnjem prijatelju, legendarnom Naranči koji je reinterpretirao furiozne beogradske snimke A strane i napisao njihove elektroničke strane stvorivši B stranu vinyla.

Sada, 2017. godine, u vlastitoj produkciji napokon izlazi Svjetlo u formi 10” vinyla u limitiranom izdanju od 220 primeraka uz ekstralimitiranih 30 komada, sve skupa oblikovano, štampano i upakovano rukama This Town Needs Posters. Digitalno izdanje izlazi krajem 2015. godine, žanje niz dobrih kritika i zaseda na mnogim top listama te godine.

Za beogradsku promociju svjetla ### čine Nebojša, Andrija, Steva, Stole, Ilić, Goran, Jurica i Sven, a VJ-ing radi Hrvoje.




Crno dete je rok duo iz beograda prepoznatljiv po mešavini najrazličitijih, na prvi pogled nespojivih uticaja: od Bliskog istoka do Zapada bez predrasuda prema uticajima narodne ili zabavne muzike, sa tekstovima na klackalici između cinizma i naivne iskrenosti. Na hipnotičkim živim nastupima, koji se sviraju i slušaju u jednom dahu, predstavljaju pesme sa svoja tri albuma ispresecane improvizovanim pasažima ritualnog, minimalističkog, harmoničnog noise rock-a. Nešto kao kada post pankeri sviraju slobodnu improvizaciju.

Нема коментара:

Постави коментар