петак, 27. јануар 2017.

KORA & Ofingeri - PK Izlog Ideja, Subota 04.02.




Koncert bendova KORA i Ofingeri, održaće se u subotu 04. februara, u PK Izlog Ideja u Bačkoj Topoli.

Početak u 22.30h. Ulaz free !




KORA
Bend KORA je nastao krajem 2009. godine. Postavu benda čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović, Goran Camdžija (vokal) i Zoran Camdžija (gitara). Zvuk sastava “Kora” definiše miks raznih žanrova od hard i dark roka, preko alternative i obrisa panka, sve do elemenata etno muzike i funk-a.

Zoran Čamdžija-gitara
Mladen Živković-gitara
Saša Jovanović-bubanj
Bojan Mandić-bas
Goran Čamdžija-vokal






OFINGERI
Spletom okolnosti PK Izlog Ideja dolazi na ideju da kao predgrupu austrijskom bendu okupi neke bačkotopolske muzičare koji bi propratili Mikija Pjevača (Koridor X), koji ponekad nastupa sam, uglavnom ispred punk bendova sa svojom autorskom muzikom.
Odmah nakon prvog nastupa ovaj potez se pokazao ispravnim i izazvao pozitivne vibre među muzičarima a i među prisutnima na koncertu, tu se rađa još jedan bačkotopolski sastav Ofingeri koji karakterišu mračnije Pop note i prepoznatljivi tekstovi autora M.P.
Usled odlaska gitariste Gorana Edelinskog u inostranstvo nedugo posle toga bend napušta i klavijaturistkinja Mila Mrkaić a ostali članovi odlučuju da nastave sa dve gitare i na mestu Edelinskog kratko vreme svira Milan Perić kog zamenjuje Danko Zebić. Na žalost i ta saradnja traje samo nekoliko svirki i na njegovo mesto dolazi gitarista Dušan Balać (Koridor X) - sa kojim bend snima svoj prvi album "Slučajna slika neidentifikovanog letećeg objekta"
Album je snimljen za Zdenka Franjića i njegovu izdavačku kuću "Slušaj najglasnije".

Miki Pjevač (Vokal,Gitara)
Nebojša Gašparević (Bass)
Dado Dolmagić (Gitara,Vokali)
Goran Savić (Bubnjevi)

Нема коментара:

Постави коментар