петак, 27. јануар 2017.

"Gubim sve" - novi singl grupe Calido




"Gubim sve" je novi singl grupe Calido koji označava zaokret u njihovom muzičkom izražavanju. Iz gotovo potpunog akustičnog stila Calido se okreće novom elektronskom, odvažnijem i zrelijem zvuku te ozbiljnijoj tematici.

"Gubim sve" progovara o nedostatku sigurnosti i narušenom intimnom odnosu dvoje ljudi koji su nekada mnogo značili jedno drugom, a sada im poslednji zajednički trenuci klize kroz prste. Između sebe izgradili su zid i svaka bliskost je postala stvar prošlosti. Pokušavaju zadržati zadnje lepe misli, ali ipak ne uspevaju; gube međusobnu prisnost, gube u partneru svoju sigurnu bazu, a samim time gube i deo sebe. Naposletku, najteže je priznati kraj.

"Gubim sve" je ujedno i prikaz društva u kome živimo, društva praznih obećanja. U svakodnevnici oblikovanoj odlukama drugih koliko god davali, nama se uvek oduzima. Želimo promeniti situaciju i želimo izgraditi bolji život za sve nas, ali bez iskrene želje za promenom ostajemo nemoćni. U nedostatku stabilnosti na svim poljima, osećamo unutrašnje trganje, previranje i naposljetku pad i tugu. U toj svakodnevnoj igri mi zapravo jedini gubimo.

Autor muzike i teksta je Alan Dović, a glavi vokal izvrsna Vedrana Šlipogor.

Režiju video spota potpisuju Jadranko Begić-Stripy uz Alana Dovića






Nakon izuzetno dobro medijski prihvaćenog albuma prvenca "Dobar razlog", Calido se mogu pohvaliti MTV premijerom njihovih spotova za singlove "Jednom" i "Pokucaj 2x", CMC premijerom njihovog spota za singl "Kreni dalje", gostovanjima na brojnim radijskim, televizijskim emisijama novih medija (Balcony TV, Garaža, Soundstarter...) , velikim uspehom na brojnim domaćim i regijskim radio stanicama, uključujući drugo mesto na MTV-evoj lestvici domaćih singlova. Takođe, dobitnici su MTV Gold nagrade (2014.) za pesmu "Govori tiho" nastaloj u saradnji s pevačem i autorom Filipom Dizdarom.

Нема коментара:

Постави коментар