уторак, 26. јул 2016.

Kontrabasista Nenad Vasilić avgusta drži radionicu u Nišu



Od 01. do 03. avgusta jedan od naših najuspešnijih džezera, niški kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić predavaće na besplatnoj radionici u Srednjoj muzičkoj školi koja je namenjena učenicima i svim zainteresovanim muzičarima.

Ovo je treća radionica po redu koju udruženim snagama organizuju Nenad Vasilić i Vlada Karadžov, profesor u muzičkoj školi. Starosna granica za učesnike ne postoji.

Do sada je bilo vrlo interesantno svake godine i okupljalo se mnogo dece iz muzičke skole, akademije, a takodje i niških muzicara svih uzrasta. Radionica je prilično intenzivna i bavi se generalno pristupom muzičkim i džez formama, improvizacijom, učenjem repertoara… Dobrodošli su svi, kako učenici muzičke škole, tako i ostali zainteresovani - kaže Vasilić.
Vasilić kaže i da će poseban deo na predavanjima biti posvećen spajanju džeza sa etno-muzikom, kao i da je cilj radionica podizanje svesti i motivacije mladih muzičara. Zainteresovani se mogu prijaviti preko Facebook stranice.

Nenad Vasilić je studirao na Džez akademiji u Gracu, a sopstveni sastav vodi od 1998. godine. Prepoznatljiv je po jedinstvenom stilu spajanja džeza i muzičke tradicije Balkana. Poslednji put niška publika ga je slušala na Nišvilu 2015. godine kada je nastupao sa pevačicom Amirom Medunjanin i pijanistom Bojanom Zulfikarpašićom.
Vasilić živi i radi u Beču.

Нема коментара:

Постави коментар