уторак, 26. јул 2016.

BANJA LUKA ART FESTIVAL 2016



Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto“ od 05. do 10. septembra organizuje peti regionalni BL ART Festival.

Za razliku od prethodnih, ove godine festival nezavisne umetničke scene trajaće pet dana. Јedan od novitet Festivala je što će se program odvijati na različitim lokacijama u Banjaluci, pored uobičajenog programa u Društveno Kulturnom Centru Incel.

U sklopu izložbenog segmenta programa, posetiocima festivala će se predstaviti vizuelni umetnik Vanja Vikalo koji stvara pod sinonimom Linnch, a njegova samostalna izložba će biti postavljena u Art Klubu Prostorod 05. septembra.

U saradnji sa studentima Akademije umetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, u krugu DKC Incela, biće izvedena predstava “Bure baruta“ koja je nastala po tekstu Dejana Dukovskog, u izvođenju klase profesora Željka Mitrovića.

“Bure baruta“ je nagrađena prvom nagradom na ovogodišnjem beogradskom festivalu FIST.

U okviru filmskog segmenta programa, u četvrtak, 08. septembra u DKC Incelu, premijerno će biti prikazan dokumentarni film “Girlpower“ češke grafiti umjetnice Sany. “Girlpower“ je dokumentarni film koji je ona snimila putujući sedam godina po evropskim i svetskim metropolama, prateći žene na ilegalnoj grafiti sceni i njihovu emancipaciju.

Od 09. septembra i u sklopu DKC Incela, dnevni program festivala će uključivati i ulične i grafiti umetnike, radionice i kreativni buvljak.

Ove godine, vizuelni identitet festivala i logo potpisuje mlada tatu umetnica, ilustratorka i grafička dizajnerka Maja Kiuk koja radi pod sinonimom d0xi.

Muzički program festivala će trajaće tri dana, od 08. do 10. septembra, u glavnom prostoru DKC Incela.

Nastupaju:

ČETVRTAK – 08/09: Repetitor (Beograd) i Stonebride (Zagreb)

PETAK – 09/09: Nina Hudej/Nina Belle [Warrego Valles] (Ljubljana) i Psychos – ženski DJ duet (Banjaluka)

SUBOTA – 10/09: Ti (Beograd) i VVhile (Beograd)

Нема коментара:

Постави коментар