субота, 25. јун 2016.

NIKŠIĆKI BEDEM FEST - NOVOSTI !



Grupa Škrtice prvi put će nastupiti u Crnoj Gori. Na Bedem Festu će se tako ponovo naći Zoran Kostić Cane, ali ovog puta društvo na bini će mu praviti ritam sekcija „Straight Mickey’n’The Boyz-a“, Danilo Luković i Boško Mijušković, a za gitarama Vladimir Kolarić i Boris Mladenović, prenosi portal RTCG.me.

Na 7.Bedem Festu „Vjeruj!“, prvi put u Crnoj Gori nastupiće i vranjanski bend Nežni Dalibor. Jedni su od predstavnika takozvane Nove srpske scene. Krajem prošle godine su objavili prvi singl, koji najavljuje istoimeni album, četvrti po redu, „U slojevima“. Produkciju na albumu potpisuje Caspar Wijnberg (The Saints) dok je mastering rađen u Da Goose Music Studio u Holandiji. Singlom „U slojevima“ Nežni Dalibor je zatresao scenu i skrenuo pažnju na važne stvari i stanja, koja zanemarujemo. Usledili su podjednako kritički i iskreni singlovi „Vikendima“ i „Prvomajska“. Kompletan album se uskoro očekuje.

Prvi nastup u Crnoj Gori imaće i alternativni beogradski sastav Bitipatibi. Bend je nastao 2009. godine i iza sebe ima album „Lešnici divlji“. Bitipatibi često je pravio pauze u radu i kroz njega je prošlo dosta muzičara, koji su se mijenjali u postavci, dok konstantu čini frontmenka Una Gašić, za klavijaturama i vokalom, koji čini ovaj bend onim što jeste. Bend je ponovo aktivan, kako koncertno, tako i studijski, objavivši nedavno par novih pesama.

Završen je treći demo festival, s kojim sarađuje Bedem Fest, a prvi televizijski demo rok festival u Srbiji, Bunt Rok Festival na RTS-u. Treće mesto je pripalo sastavu iz Beograda, Irvas, na drugom je bend iz Zrenjanina, Empathy Soul Project, a prvo mesto je osvojio beogradski sastav Degeneza, koji će zajedno sa drugoplasiranim bendom nastupiti na 7. Bedem Festu „Vjeruj!“.

Bitipatibi, Nežni Dalibor, Škrtice, „Empathy Soul Project“, Degeneza, „Tight Grips“, „From Another Mather“, S vremena na vreme, Laka, Frenkie, Šank, Drugi način, E-play, Kralj Čačka, Aerodrom, imena su koja obećavaju nesvakidašnje rokenrol iskustvo na ovogodišnjem Bedemu, ali kako navode iz organizacije, tu se lista iznenađenja ne završava.

Нема коментара:

Постави коментар