понедељак, 27. јун 2016.

Kuruz Bal Festival odrzace se 01. I 02. jula u Bogatiću, u srcu Mačve



Neuobičajen miks, već po  peti put, kvalitetne muzike, izložbe slika, uličnih perfomanasa, radionice sa rukotvorinama, dečijim školicama za plesI i glumu, svojim atraktivnim kulturnim sadržajem, privlači publiku od 5 do 105 godina uz obaveznu dozu aktivizma svih prisutnih.

Pored odličnog muzičkog programa, festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim sadržajima za najmlađe, koji ce uživati u plesnoj tački  male scene ”Biserna skoljka” i animaciji Grupe 022, obe večeri u popodnevnim časovima.

Program je sastavljen i od koncertima pojedinaca i  grupa: David Milinković iz Bogatića: Vladimir Mašić i Levica, iz Bogatića:  Beer Buzz iz Šapca; Enora iz Beograda; Sprž iz Šapca; Kreativni nered, Rockfelleri iz Beograda;  Vatrena voda iz Šapca; Organizam band iz Beograda; Pulover iz Osijeka, Republika Hrvatska; The Petting Blues Band iz Novog Sada; Supermensi iz Šapca; Plutonia iz Beograda;  Steel iz Beograda;  i Mutant Urban Dance Ansambl iz Novog Sada.

Veliki broj izvodjača,kao i veliki broj prijavljenih bendova, više od 50, kako iz Srbije tako i iz susednih džava, Hrvatske, Bosne, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, govore o kvalitetu rada organizatora i njihovom entuzijazmu da ideja opstanka rock kulture u malim sredinama, preživi sorovost vremena u kome je zaživela i traje pet godina. Iz tog razloga, ovogodišnji Kuruz Bal ce se dešavati u trajanju od dva dana,  sa jednako velikim brojem izvodjaša kao i prethodnih godina.

Ovo jeste poslednji javni poziv svima koji žele da se dobro zabave i da sledeći petak i subotu provedu u dobrom raspoloženju i veselom okruženju.

"Izborom bendova smo dokazali da su nam prioriteti bendovi u povoju, sa pozitivnom energijom koju rado dele sa publikom, a publika jeste jedan od žirija za izbor bendova, jer su organizatori u svojoj anketi koju su pravili na facebook stranici Kuruz Bal, dobili smernice koga bi to publika volela da čuje na jubilarnom Kuruz Bal-u"- ističu organizatori

Kao i do sada, pomoć organizatorima stiže od najviših ustanova Mačve, Opštine Bogatić, Kulturno obrazovnog centra, Turističke organizacije Opštine Bogatić, kao i volontera i svih ljudi dobre volje koji prepoznaju nesebišnost i altruizam i mogućnost predstavljanja naše regije i Kuruz Bala.

Нема коментара:

Постави коментар