четвртак, 26. мај 2016.

Zajednički koncert SMF, Piknika i Vudu Popaja & Narodnih travara



Zajednički koncert bendova SMF, Piknik i Vudu Popaj & Narodni travari, uz podršku grupe Last Thrill, biće održan u petak, 10. juna, od 21 čas, u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), u organizaciji Route 011. Te večeri, posetioci će biti u prilici da čuju različite alternativne muzičke žanrove na jednom mestu, od hardcore-a, preko punk-a, rock-a i metala, do hip hopa.

SMF je beogradska grupa koju karakteriše čvrst i agresivan zvuk sa provokativnim tekstovima, šaljivim na prvo slušanje ali koji imaju dublje značenje. Bend je nastao u februaru 1989. u Beogradu, kao projekat četvorice muzičara koji su svirali u drugim grupama. Ideja je bila da se oformi session bend za nastup na velikom festivalu koji se tada održavao u SKC-u, ali ih je veoma pozitivna reakcija publike zadržala na bini do danas. Početkom avgusta 1994. godine, za neverovatnih tridesetak sati, snimili su prvi album Dalje nećeš moći...plati pa ćeš proći!, a posle toga još dva - Lako ćemo (1998) i Ma kome majku? (2007). U pripremi je četvrti studijski album, a u cilju promovisanja istog snimljeni su spotovi za pesme Parking i Roštilj (2016).

Bend Piknik je na sceni već dvadeset godina. Objavio je dva zvanična albuma (Miš, Puž i Ker iz 2007. i Dembelan iz 2008. godine) i ima još nekoliko samoizdatih. Poznat je po šaljivim socijalnim pesmama u jeftinim, ali dovitljivim video spotovima. Aktivan je u Srbiji i u regionu, a nastup ovog benda je kao cirkus, prožet mešavinom muzičkih stilova. U Beogradu će svirati posle dužeg vremena i akcenat će biti na poslednjem albumu (Radnički Savet iz 2014. godine).


Multimedijalni umetnik Vudu Popaj je svoje prve demo snimke predstavio davne 1995. Tri godine kasnije je objavio prvi album - Vudu epopeja, koji mu je doneo više prestižnih nagrada. Usledili su albumi: Epopeja 2 (2000), Tubed sellotape (2003), Sikter feler (2004), Svi unutra (2007), Kovati srcem (2011) i ToolUM (2014), album koji je objavio sa svojim novim bendom Narodni travari.


Ograničeni broj ulaznica za koncert je u prodaji po promotivnoj ceni od 600 dinara na svim prodajnim mestima Eventim-a, DD Tickets-a i u Žila Shop-u (Belgrade Design District, Čumićevo sokače).

Нема коментара:

Постави коментар