среда, 25. мај 2016.

Plastic Sunday, predstavljaju novi singl "Filmovi" (Dobri Isak cover)


Nakon duže studijske pauze, Plastic Sunday, kao što su i najavili, predstavljaju novi singl "Filmovi" njihovu verziju pesme grupe Dobri Isak.




"Puno hvala Petru Vuksanoviću i Čedomiru Iliću u čijim smo studijima snimali, Urošu Kostiću na pozajmnici akustične gitare, i svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ove obrade. Naravno hvala i Dobrom Isaku na sjajnom originalu, kao i svima koji će ovaj singl podeliti sa svojim prijateljima..." rekli su članovi benda.

Plastic Sunday nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao garažni rokenrol sa uticajima noise i psychedelic zvuka. Ovaj sastav čine : Milan Mitrović- vokal, bubnjevi ; Aleksandra Stanković- bas gitara, prateći vokal i Bratislav Mitrović – gitara. Prvi zapaženiji uspeh , Plastic Sunday ostvaruje na konkursu “Hello Dobre Vibracije” 2009/10 osvajanjem drugog mesta pesmom “Radostan dan” koja se kasnije našla u vrhu mnogih relevantnih top lista u Srbiji. Pomenuta pesma je i krajem 2010 – e godine bila u nominaciji najvećih hitova radija B92. Najznačajnije priznanje Plastic Sunday dobija od strane kritičara i redakcije uvaženog web magazina Popboks gde je ovaj bend proglašen za najbolji novi bend u Srbiji 2010-e godine. Kao rezultat te nagrade snimljen je i prvi mini album “Razum traži razloge” u produkciji studija Digimedija a koji je objavljen na online etiketi Silos web magazina Popboks decembra 2011. godine. U mnogim recenzijama ovaj album je pohvaljen od strane mnogih kritičara , veliki broj singlova našao se u vrhu skoro svih top lista u zemlji ( Pop Mašina radija B92 , Diskomer radija Studio B , Domaće top liste singlova magazina Popboks itd.) , a sa prvim spotom za pesmu "Negde" , Plastic Sunday dolazi i do vrha Jelen Top 10 liste. Značajan podstrek bendu bilo je i osvojeno drugo mesto na 44. Gitarijadi u Zaječaru 2010-e godine , kao i učešće u finalu 4. Jelen Demo Festa u Banjaluci 2011-e godine. Značajne nastupe Plastic Sunday imao je i na festivalu Nisomnia u Nišu, Balkan Streets festivalu u Vranju , serijalu koncerata bendova nove srpske scene “Scena Uzivo” u Domu Omladine Beograda, zatim na Ušću pre benda Depeche Mode , Garden Festu u Podgorici ,Cicvara Festu u Neumu, Provetravanju , Garage Fire Campus Festu itd.
Drugi po redu studijski album Komunikacija , Plastic Sunday snimili su isto u producentskoj kući Digimedia u periodu od septembra do decembra 2013 god. Snimatelj i producent albuma bio je Goran Crevar koji je bio zadužen i za produkciju prvog albuma „Razum traži razloge“. „Komunikacija“ se pojavila u julu 2014. god. kao samostalno internet izdanje, i prvi singl „Ovaj Grad“ našao se u vrhu mnogih relevantnih top lista širom zemlje. Ovaj album je na mnogim portalima širom regiona bio proglašen za jedan od najboljih regionalnih izdanja , a u prilog tome govori i činjenica da su se Plastic Sunday pojavili i na kompilaciji „Kompot – Odabrano voće 2014“ hrvatskog portala Potlista. Nakon objavljivanja albuma “Komunikacija”, usledila je i prva samostalna regionalna mini turneja na kojoj je Plastic Sunday nastupio u Srbiji , Crnoj Gori , Sloveniji i Makedoniji, kao i na festivalima Bedem Fest u Nikšiću, Psychedelic Fair u Beogradu i Exit Festival u Novom Sadu. Plastic Sunday imao je i veliki broj koncerata u raznim klubovima širom Srbije , što samostalnih , što zajednickih sa drugim bendovima.

Нема коментара:

Постави коментар