петак, 25. март 2016.

Irish Stew of Sindidun - premijera spota "Heavier Than Sin"!!!


Irish Stew of Sindidun, Irish Folk-Rock band, predstavlja vam svoj najnoviji spot za pesmu "Heavier Than Sin"!!!




Bend je osnovan krajem 2002. godine, a ime Irish Stew dobija u junu 2003. Bend je pri osnivanju imao cilj da svira obrade irskih tradicionalnih pesama, ali je vremenom akcenat stavljen na autorske pesme. Kao plod autorskog rada usledilo je i snimanje albuma prvenca pod nazivom "So Many Words..." koji objavljuju za "One Records" u oktobru 2005. godine. U martu 2008. objavljen je novi studijski album pod nazivom "Dare to Dream".

Od svog prvog nastupa u junu 2003. do snimanja prvog albuma, Irish Stew je pokušao da se stilski pozicionira. Nekolicina ljudi i različiti instrumenti prošli su kroz bend, dok se nije ustalila postava Bojan Petrović (vokal, frula), Nenad Gavrilov (gitara), Ana Mrkobrada (violina), Ivan Đurić (bendžo), Aleksandar Gospodinov (bas gitara) i Pavle Medan (bubanj).
Personalne promene su bile posledica traženja muzičkog izraza Irish Stew-a.
Bend je na početku obrađivao poznate irske tradicionalne pesme i pesme Pogues-a, ali se vrlo brzo pojavio kreativni naboj, inspiracija za stvaranje sopstvene muzike. U tom periodu nastaju hitovi Why, Puzzle of Life, Stout, McGee's Daughter... koji zajedno sa još 8 pesama svoje mesto pronalaze na albumu prvencu "So Many Words" (2005). Snimanje albuma bilo je veliki iskorak za bend, drugim rečima, prelazak na viši nivo. Brojne nagrade na demo festivalima i nagrade publike postavili su velika očekivanja pred sam bend i album.

U periodu pred snimanje albuma "New Tomorrow", bendu se pridružuju Marko Jovanović (bubnjevi) i ubrzo nakon toga Ana Milanović (violina). Oni unose posebnu energiju, sa kojom bend počinje snimanje albuma "New Tomorrow".

Album je izašao u oktobru 2011. godine u dva izdanja - standardnom CD izdanju, izdatom za "One Records", i u specijalnom izdanju dostupnom za besplatni download.

Нема коментара:

Постави коментар