четвртак, 18. јун 2020.

NAJAVLJEN FESTIVAL WOODROCK 2020



Poslednjeg vikenda u avgustu Srbobran će biti domaćin prvog rock festivala autorskih bendova "Woodrock 2020". Biće ovo ujedno i moto susret, a  organizatori su Moto klub Woodstock iz Srbobrana, Kid's Room Production iz Srbobrana i izdavačka kuća RNRR/TMM iz Beograda.

Festival je zvanično najavljen u subotu u kafeu "Green corner" u Srbobranu, a na promociji su govorili Bane Lokner, muzički kritičar ispred etikete RNRR/TMM, Predrag Jovanović muzičar i izdavač i Dragana Jakovljević predsednica Moto kluba "Woodstock". Mini koncert održao je Nikola Čubrilo band.

Trodnevni rock and roll festival zamišljen je tako da bude promocija pre svega mladih bendova koji u svojoj muzici neguju rock and roll, da se na jednom mestu okupe sve mlade snage koje u ovom trenutku nešto znače na našoj sceni i da se pruži šansa svima koji stvaraju autorsku muziku.

- Naša želja je da od 27. do 30. avgusta na lokalitetu pored hipodroma okupimo mlade ali i neke starije bandove koji su predstavnici rock and roll scene danas u Srbiji. Siguran sam da će biti puno dobre muzike, već sada mnogi bendovi su potvrdili učešće na festivalu, a s obzirom da je ovo praktično prva zvanična promocija festivala očekujemo da nam se pridruže još neki bendovi na koje računamo. Naravno posebna draž festala biće moto susret koji će u Srbobran u ta tri dana dovesti ljubitelje motora i rock muzike, ne samo iz Srbije, ali o tome više brine Dragana i moto klub Woodstock koji su uzeli učešće u oganizaciji festivala, rekao je za naš portak Atila Toth iz Kid's Room Production koji će raditi razglas. Atila će takođe nastupiti na festivalu sa svojim bendom Faust koji objavljuje za etiketu RNRR/TMM.

- Planirani početak festivala je u 4 popodne, 28.08. kada će na scenu izaći prvi bend koji će otvoriti festival. Obezbedićemo mesto za šatore, tako da svi koji žele moći će tri dana da kampuju na festivalu, a osim nastupa bendova planirali smo niz pratećih događaja, kako bi smo gostima ponudili što sadržajniji program. Biće tu i specijalni prgram za decu koji planiramo za subotu prepodne i još mnogo toga. Naravno, očekujemo mnogo naših kolega, bajkera, ali i ostalih ljubitelja rock and roll muzike, kazala je Dragana Jakovljević, predsednica Moto kluba Woodstock iz Srbobrana.

Za naš portal govorili su i Bane Lokner i Predrag Jovanović. Oni su izdvojili svoje mišljenje ne samo o festivalu nego i o muzičkoj sceni i zbog čega veruju da je rock and roll scena izuzetno živa i ima budućnost, mada to tako na prvi pogled mnogima ne izgleda.

Predrag Jovanović bavi se rock and rollom od osamdesetih godina, bio je među pionirima beogradske blues scene, iza sebe ima tri albuma sa grupom Ana Marija. Danas se bavi računarima i promocijom mladih, perspektivnih bandova i muzičara na rock and roll sceni.

Zbog čega je internet postao žarište rock and rolla i zašto danas svako ko želi da se informiše šta je to novo na ovoj sceni može to da uradi praktično samo ukoliko je na internetu govorio je Bane Lokner. On takođe tvrdi da rock and roll muzika nije u krizi nego da je problem u nečem drugom: Njegovo mišljenje je da rock kultura najbolje funkcioniše kad je u undergroundu.
Promociju je pratio koncert koji je u kafeu "Green Corner" održao Nikola Čubrilo, prenosi Srbobran. net


Нема коментара:

Постави коментар