четвртак, 25. април 2019.

Beogradski festival stripa TRAS 11. maja u KC Grad



Beogradski festival stripa TRAS održaće se 11. maja u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11 do 19.30 časova, najavili su danas organizatori.

Kao i prethodnih godina, poklonike devete umetnosti i ove godine očekuju izvanredni gosti, među kojima i Valter Venturi, Đovani Fregijeri i Igor Kordej, berza stripa i bogat interaktivni program.

Svi programski sadržaji Tras! festivala stripa besplatni su i otvoreni za sve posetioce.

Tradicija gostovanja cenjenih imena strip scene na TRAS! festivalu se nastavlja, te su gosti ovogodišnjeg izdanja Valter Venturi, italijanski crtač i jedan od autora Zagora, Teksa Vilera, Dragonera, i Breda Berona, Đovani Fregijeri poznat ljubiteljima Dilana Doga, Martina Misterije, Dampira i Skrivenog lica, Igor Kordej legenda domaće strip-scene i autor Vama, serijala „Mi mrtvi“, Maršala Basa i drugih, Štef Bartolić hrvatski strip umetnik, animator i ilustrator, autor Dicka Longa i Crnog popaja, i Darko Perović jedan od cenjenijih srpskih strip – umetnika i jedan od autora Magičnog vetra, Šangaja Devila, Adama Vajlda i drugih.

Prepoznat kao mesto susreta ljubitelja stripa svih uzrasta, ali i kao susret domaćih i stranih strip – autora i izdavača, u okviru programa festivala se kao celodnevna aktivnost ističe berza stripa renomiranih izdavačkih kuća kao što su Veseli četvrtak, Čarobna knjiga, Phoenix preš, Darkwood, Makondo, Komiko, System Comics, Besna kobila, Dibidus, Forma B, Everest Media, Modesty stripovi i knjižara Alan Ford.

Tokom festivala biće održana i Aukcija izloženih printova u periodu od 18.30 do 19.30 časova, u okviru kog će svi potencijalni učesnici aukcije imati priliku da svojoj strip – kolekciji pridodaju još koju potpisanu i uramljenu reprodukovanu tablu ili plakat gostiju festivala.

TRAS festival stripa treću godinu uspešno okuplja ljude iz strip-sveta sa različitim motivima, ističu organizatori. Osmišljen je kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja.


Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар