среда, 15. август 2018.

Više od 450 fanova benda AC/DC okupilo se u rušenju Guinnessovog rekorda



Više od 450 gitarista i fanova benda AC/DC predvođenih bendom The Choirboys okupilo se ovaj vikend na Sydney Guitar Festivalu u Australiji kako bi pokušali oboriti Guinnessov svetski rekord za “Najveći ansambl električnih gitara” svirajući klasik benda AC/DC, pesmu “Highway to Hell”.

Prema magazinu Reverb, koji je prvi objavio vest o ovom zanimljivom okupljanju, trenutni svetski rekord drži 368 gitarista iz Indije koji su zajedničkim snagama 2013. odsvirali “Knockin’ on Heaven’s Door”, u verziji benda Guns N’ Roses (jer navodno za Bob Dylana nisu čuli). Zanimljivo je da je najveći skup gitarista održan u Poljskoj 2009. na Thanks Jimi Festivalu u Wroclawu, a među njih 6346 našao se i gitarista Deep Purplea, Steve Morse.

Događaj je okupio točno 457 gitarista na električnim gitarama oboružanih mini pojačalima na baterije, no da li su uspeli u svom naumu obaranja rekorda u kategoriji električnih gitara otkrićemo kroz nekoliko nedelja jer navodno Guinnessovom odboru treba minimalno šest nedelja kako bi potvrdili rezultate.

Band AC/DC i sam je poslednjih dana digao prašinu zbog medijskih nagađanja o ponovnom okupljanju stare postave benda i snimanju novog albuma u studiju u Vancouveru. Glasine govore da su viđeni članovi AC/DC okupljeni ispred studija bili ni više ni manje nego bivši frontmen benda Brian Johnson i bivši bubnjar Phil Rudd.





Mixer. hr

Нема коментара:

Постави коментар