понедељак, 27. август 2018.

Program Festivala Rokerijada 2018




Udruženje gađana “Fabrika – Petrovac na Mlavi“ 31. avgusta i 1. septembra 2018. godine organizuje drugu po redu Rokerijadu, festival posvećen rokenrol kulturi i rok stvaralaštvu.

Rokerijada je i festival humanitarnog karektera. Prošle godine prilikom koncerta, kao i pretprošle kada je organizovan koncert “50 godina petrovačkog Rock n Roll-a“, prikupljena je pomoć za petrovačko porodilište. Ove godine, kao i svake naredne, nastaviće se sa tom praksom.

Petrovački festival Rokerijada, 2018. godine je zvanično počeo otvaranjem dokumentarne izložbe “12300 R`n`R” u Zavičajnom muzeju u Petrovcu na Mlavi.

U četvrtak, 30. avgusta, na koncertu koji će biti uvertira za glavni program i prilika za upoznavanje, prevashdno muzičara koji se takmiče ili nastupaju revijalno, nastupiće smederevski bend Patrias koji će ujedno promovisati svoj novi album

Centralni događaj festivala, rokenrol koncert, biće održan 31. avgusta i 1. septembra na centralnom gradskom trgu u Petrovcu na Mlavi.

Prvi koncertni dan je posvećen takmičenju mladih autorskih bendova iz Srbije: Maera (Beograd), Crossroad (Loznica), Stop (Kostolac), Sindrom (Pančevo), Keni nije mrtav i Pourpur (Kruševac); uz koje će nastupiti petrovački bendovi Dreš i StraightUp.

Drugog dana revijalno nastupaju VLATKO STEFANOVSKI TRIO i petrovački: Vrtovi, The VlaSony i Mister Hajd.

 Poslednji u nizu događaja, radionica za decu i mlade “Rockaonica”, biće održana tokom septembra meseca u Narodnoj biblioteci “Đura Jakšić”.

 Festival su podržali Opština Petrovac na Mlavi i mnogobrojni sponzori i prijatelji UG Fabrika, koje je organizator.

Svi programi su besplatni.

Нема коментара:

Постави коментар