субота, 18. август 2018.

Najdžel Kenedi otvara 50. BEMUS



Slavni britanski violinista Najdžel Kenedi održaće spektakularni koncert pod nazivom "Od Baha do Geršvina" 10. oktobra na sceni Sava centra na otvaranju 50. BEMUS-a.


Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza.

Izvodio je muziku najšireg repertoara... od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can't Take That Away From Me" i "Porgy and Beš" obrađeni su u Kenedijevom neponovljivom stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Popularni violinista pred koncert u Beogradu kaže da se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka.

"Kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima!”, kazao je Kenedi.

Jubilarni 50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra.

Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansambli i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Karte za ovaj koncert se mogu nabaviti po cenama od 1200, 1900, 2700 i 3500 din.


Izvor : Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар