среда, 11. јул 2018.

Urnebesni poslovi koje su rok zvezde radile pre slave




Ukoliko sanjate o tome da postanete muzička zvezda, a trenutno čamite na poslu koji ne volite – ne očajavajte. Čak i oni najveći nekada su radili “obične” poslove, neki čak i dijametralno suprotne od onog čime su se proslavili.

Veliki Kit Ričards bio je onaj dečak (da, i on je nekad bio dečak) koji dodaje lopte na teniskim mečevima. Zahvaljujući muzičkoj karijeri koju je ostvario kao jedan od osnivača legendarnih “Rolingstonsa”, njegovo bogatstvo sada se procenjuje na 340 miliona dolara.

Džoni Keš imao je nešto uzbudljiviji posao. Naime, neko vreme je proveo u vojsci, gde je "razbijao" šifre i navodno je bio veoma dobar u tome. Zahvaljujući svojoj muzici dospeo je u “Rock and Roll Hall of Fame”, a kada je 2003. preminuo, njegova imovina procenjena je na 120 miliona dolara.

Iako to niko ne bi mogao da zaključi ako sudi po njegovom izgledu, ali Džin Simons, frontmen grupe “Kiss”, nekada je radio kao pomoćnik urednika u (verovali ili ne) magazinima Vogue i Glamour. Ipak, muzika mu daleko bolje ide, pa se procenjuje da je “težak” 300 miliona.

Ozi Ozborn dugo je tražio sebe, pa je tako radio kao građevinac, vodoinstalater, a definitivno najneobičnije zanimanje mu je bilo “tjuner” sirena na kolima i veoma smo radoznali da vidimo šta je to tačno radio. Na sreću, na vreme se pronašao, pa sada tvrdi: “Rok nije mrtav, jer sam ja još uvek živ!”, a imovina mu vredi oko 220 miliona dolara.

Verovatno najtalentovaniji i najzgodniji vozač kamiona na svetu bio je Elvis Prisli, koji je radio za jednu kompaniju u Memfisu, pre nego što je postao najveća zvezda svog vremena i stekao “samo” 100 miliona, ali je i danas, četiri decenije nakon smrti, na top listi zvezda koje najviše zarađuju, te se procenjuje da je vrednost njegove zaostavštine oko 300 miliona.

Sting je takođe radio zanimljive i veoma različite poslove – jedno vreme radio je kao kondukter u autobusu, potom je ljudima obračunavao poreze, a bio je i nastavnik. Sada “teži” 300 miliona dolara, ali tvrdi da taj novac neće ostaviti svojoj deci: “Moraju da rade za svoj novac, dobro znaju da im neće ostati mnogo od mene i skoro mi nikad ništa ne traže, na čemu sam im zahvalan”, rekao je nedavno.

Greg Grafin, pevač i jedan od osnivača benda “Bad Religion”, ispred imena nosi i titulu doktora nauka, i to paleontologije, koju i dalje predaje na prestižnom Univerzitetu Kalifornije. On uspeva da spoji dve veoma uspešne karijere, a imovina mu se procenjuje na 6 miliona. Više nego dovoljno za pristojan život.

Serdž Tankijan iz “System of a Down” nakon što je diplomirao na Kalifornija Državnom Univerzitetu osnovao je svoju softversku kompaniju i ukupno je zaradio oko 20 miliona dolara.

Džon Bon Džovi imao je prezabavan posao – ukrašavao je izloge pred Božić. Očigledno, u pitanju je bio sezonski angažman, što mu je ostavilo dovoljno vremena da radi na svojoj karijeri, i kao frontmen grupe “Bon Jovi” zaradi neverovatnih 410 miliona.

Naravoučenije – nikada ne odustajte od svojih snova, ma kako daleki oni delovali.

Beta

Нема коментара:

Постави коментар