недеља, 8. јул 2018.

SKC organizuje street art performans od 15. do 17. jula na Letnjoj sceni




Poznata beogradska grafiti umetnica TKV (The Kraljica Vila) dolazi po prvi put u Kragujevac, gde će ostaviti svoj potpis na zidovima SKC-a.




TKV (The Kraljica Vila) rođena je 1988. godine u Beogradu. Nakon što je pohađala Grafičku školu, odsek za fotografiju, nastavila je svoje formalno obrazovanje iz oblasti teorije medija na Fakultetu za medije i komunikaciju na smeru komunikologija. Bavi se street artom od 2004. godine. Umetničku karijeru je počela sa 16 godina uz stensil Amelije Pulen. Izlagala je u Francuskom kulturnom centru u Beogradu krajem 2017. i početkom 2018. Kulturnom centru Srbije u Parizu predstavila se prošle godine na izložbi Face au Mur (Suoči se sa zidom). Izlagala je u Kulturnom centru Grad, galeriji BLOK, a učestvovala je i na Belefu, Danima Beograda, Talent Zoni i na Belgrade Design Week-u. Slikala je u Vranju, Prijepolju i Beogradu. Autorka je kalendara TKV STREET ART 2009. godine.
TKV je dobila posebno priznanje – našla se u knjizi Women Street Artists: The Complete Guide Ksavijera Tapijesa, među 50 žena, najboljih street art umetnica današnjice.



Radovi TKV nastaju intuitivno i predstavljaju novootkrivenu slobodu kako za umetnicu tako i za posmatrača. Originalnost, snažan kolorit, ekspresivnost i lepota su ono što privlači pažnju na ovim ostvarenjima. Javni prostor koristi “kao mesto na kome se odvija čin stvaranja” i time, kako objašnjava, ujedinjuje izložbeni prostor i svoje lično viđenje javnog u jedno.

Нема коментара:

Постави коментар