уторак, 3. јул 2018.

"Mesec egipatske kulture" tokom jula u Srbiji




Amabasada Egipta u Beogradu organizuje tokom jula "Mesec egipatske kulture u Srbiji" povodom 110 godina od uspostavljanja dipolomatskih odnosa izmeđi Egipta i Srbije.


Manifestacija će trajati do kraja jula, a obuhvatiće "Nedelju egipatskog filma" u Jugoslovenskoj kinoteci, zatim skup "Eguptologija za sve: Mapiranje drevne egipatske civilizacije u Srbiji" 12. jula u Narodnom muzeju u Beogradu, kao i izložbu arhivskih dokumenata koja će biti otvorena 19. jula u Narodnoj skupštini, a koja se priređuje u saradnji sa arhivima Srbije i Jugoslavije.

Vrhunac "Meseca egipatske kulture" biće serija izvođenja plesne predstave "Blue Elephant" Egipatske opere, čiji će ansambl nastupiti 27. jula u Narodnom pozorištu u Beogradu povodom Nacionalnog dana Egipta, zatim 29. jula u Dečjem kulturnom centru u Beogradu i 31. jula u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli naglašava da je Mesec egipatske kulture rezultat uspešne saradnje sa Narodnom skupštinom Srbije, Ministarstvaom kulture i informisanja, Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, Vladom Vojvodine i ustanovama kulture u Beogradu i Novom Sadu.


Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар