уторак, 24. јул 2018.

Leto u Vranju i ove godine u znaku "Piano summer" festivala



Vranje će i ove godine od 1. do 6. avgusta biti domaćin jednog od najznačajnijih festivala klasične muzike na Balkanu koji se održava petu godinu za redom.

Kroz festival se ove godine obeležava i jedan važan muzički jubilej - 100 godina od smrti Kloda Debisija, francuskog kompozitora i jednog od najistaknutinijeg predstavnika impresionizma u muzici.

Uz moto ovogodišnjeg festivala “Šta je video zapadni vetar…”, želimo da publiku u Vranju povedemo na svojevrsno muzičko putovanje. Tako će ljubitelji muzike imati priliku da, uz svakodnevne koncerte i kroz niz predavanja posvećenih Klodu Debisiju, bolje upoznaju stvaralački opus ovog kompozitora – kažu organizatori.

Posebna privilegija za Vranjance biće i prilika da uživaju u interpretacijama umetnika izvedenim na koncertnom klaviru marke "Steingraeber", instrumentu poznatom po svom plemenitom zvuku koji je svojevremeno oduševljavao Lista, Vagnera i mnoge druge.

Niz vrhunskih koncerata sa slobodnim ulazom predstavlja jedinstven poklon građanima Vranja i Srbije, čiji odziv i masovnost sa više od 7.000 posetilaca svake godine, pokazuju da vrhunski kulturni događaj s lakoćom pronalazi publiku i u manjim gradovima naše zemlje.

Koncerti će se, kao i ranijih godina, održavati u Domu vojske.


Izvor:Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар