четвртак, 14. јун 2018.

NENO BELAN & FIUMENS - SLAVLJE LJUBAVI “POD ZVJEZDANIM NEBOM”




Veliki koncert Nena Belana i njegovih Fiumensa u subotu 09.juna, je prepuni otvoreni prostor  zagrebačke Šalate muzičkom čarolijom pretvorio u mesto ispunjeno samo ljubavlju i pozitivnim vibracijama.
Ovaj “Koncert pod zvjezdanim nebom” je bio izuzetan nastavak ništa manje uspešnih dvoranskih koncerata Nena Belana & Fiumensa za čiju je režiju i ovaj put bila odgovorna Nenova prijateljica i saradnica, pozorišna rediteljka Nina Kleflin. Uz nju su pozornicu s Nenom delili vrhunski muzičari, njegovi Fiumensi (Olja Dešić, Vedran Križan i Leo Rumora), Jakša Jordes, Igor Pavlica i Roko Vušković koji su svojim duvačkim umećem muzički upotpunili koncert na otvorenom prostoru, gitarista Ivan Pešut, perkusionista Ante Prgin Surka i odlični osječki pevači - grupaAkvarel.




Kapetan Neno je ispunjenu Šalatu poveo na plovidbu uz “Zvuke ulice”, nastavio uz hitove “Rock galama”, “Lucija”, “Kavana”, “Beat na moru”, “Nedir nad morem plavim” i “Ludo zaljubljen” uz koje je zaokružen prvi deo koncerta pod nazivom “Rock galama”. Prvi gosti večeri bili su osječki rokeri Opća opasnost koji su odsvirali “Uzalud sunce sja” i “Pobjego sam”.



Ceo koncert su pratile izvrsne vizuelne animacije najavnih špica za koje se pobrinula Anamarija Vartabedijan, beogradska umetnica i Nenova prijateljica s kojom sarađuje već više od deset godina. Njene video animacije u ukupnom trajanju od 30 minuta doživele su svoju premijeru tokom drugog dela koncerta - “Radio nostalgija”, za čije vreme su na tri ekrana pratile i oslikale emocije pesama:“Dani ljubavi”, “Dolazi ljubav”, “Ulicama grada”, “Dugo toplo ljeto”, “Bambina” i “Ostani uz mene” a “Radio nostalgija” je svoju vizuelnu kulminaciju doživela uz prikazivanje odličnog animiranog spota Anamarije Vartabedijan za pesmu “Zvijezda moga sna” koji je premijeru doživeo septembra 2017. godine. Vrhunac drugog dela koncerta i jedan od najemotivnijih trenutaka bio je prvi zajednički nastup Nena i njegove kćeri Nikoline, kada su otpevali naslovnu pjesmu filma Lion King, “Can you feel the love tonight”.



Usledio je treći deo koncerta 'Flash royale' koji je uz set laganijih pesama poput talasa ljuljao opuštenu i odlično raspoloženu publiku. Vrhunac večeri bio je nastup 'splitske dice' Gibonnija i Nena, s kojima je publika uglas otpevala 'Ponoćna zvona' i 'Nisi više moja bol' i koncert uvela u četvrti deo zvučnog naziva 'Grand finale'. Grandiozno je zaista i bilo finale ovog vrhunskog događanja koje se kraju privodilo uz bezvremenske hitove 'Sunčan dan', 'Ella e', 'Stojim na kantunu' uz koje je publika plesala i uživala kao da je koncert tek na početku. Umora nije bilo ni s jedne strane, a da se moglo, publika bi s Belanom pevala i plesala do izlaska sunca.





Fotografije: Anamarija Vartabedijan
Objava Dallas records, Anamarija Vartabedijan

Нема коментара:

Постави коментар