уторак, 15. мај 2018.

Slovenački Mist je objavio pesmu "The Ghoul", drugu stvar iz nadolazećeg debitantskog albuma

Slovenačka, pretežno ženska doom metal grupa, Mist otkriva pesmu The Ghoul, drugu stvar iz nadolazećeg debitantskog albuma s naslovom »Free Me Of The Sun«, koji će biti objavljen 1. juna preko holandske izdavačke kuće Soulseller Records.

Pesmu možete cuti na : https://soulsellerrecords.bandcamp.com/track/the-ghoul

Snimanje albuma održano je u studiju Ork u Jevnici, za koji kažu, da su se bez sumnje odlučili.
 "Odmah, kad smo prvi put došli, da se razgledamo, nas je uvjerio - ne samo zbog vintage opreme ili iznad prsnog kipa Josipa Broza - Tita u prostoru za gitare, ali i zbog dobre atmosfere i pomirujuće prirode koja ga okružuje." svoj izbor utemeljuje Mist. "Obavezna oprema uz glazbenu u studiju uvijek je dobra hrana i jaka kava, za koje se stalno trudio marljivi vlasnik studija, Sašo Kisovec." još su rekli. Za produkciju i miks je ponovno bio odgovoran Benjamin Kic, dok je mastering ovaj put obavio Patrick W. Engel (Candlemass, Pentagram, Darkthrone, Exodus) iz studija Temple Of Disharmony.Ovaj put bend je uzeo puno više vremena za pisanje materijala nego za prethodna dva izdanja.
"Stoga smo više naglaska dali na pripreme za snimanje i traženje željenog zvuka, za svaki instrument pojedinačno kao i za cjelinu. Može se reći, da smo ponosni što smo ovaj put doista dobili onaj pravi Mist zvuk, kojeg smo izgubili na EP-ju Inan'." zadovoljni su konačnim rezultatom višemesečnog rada.
Basistkinja Neža još dodaje: "Ja sam osobno također ponosna i na predanost, koju smo pokazali tijekom samih priprema za snimanje i izdržljivost u studiju. Doista smo dali sve od sebe i nismo se prestali truditi, kad smo znali da u određenom trenutku neku stvar možemo odsvirati i bolje."

"Pjesme na albumu nastajale su pojedinačno, što nam je ostavilo slobodne ruke u stvaranju, ali to ne znači da nisu povezane, jer ih vežu teme, koje su bile kod nas uvijek vrlo prisutne - smrt, uroci, život poslije smrti, priroda... Svaki je tekst proizvod trenutne inspiracije umjesto planiranog slijeda tema ili događaja." kažu o nastanku pesama i moguće veze između njih.
Pa i sam omot konceptualno odražava naslovnu pesmu albuma. Ili kako još kažu Mist: "Valovi krvi i emocija su more, gdje se osoba diže u dubine preostatka svoga života i pozdravlje se od sunca. U mraku onda prihvaća mjesec, koji mu pruža novu nadu u posmrtnom postojanju."

Službena promocija albuma »Free Me Of The Sun« održaće se 9. juna u Klubu Gromka u Ljubljani, gde će se Mist pridružiti odlični riječki doom metal bend Old Night, za kojeg će to biti premijerni nastup u Sloveniji.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/444518919326971/


Još nekoliko potvrđenih koncertnih datuma:

29.6. Kranj (SLO) - Subart Festival

13.7. Postojna (SLO)

4.8. Osoppo (ITA) - Pietrasonica Fest