субота, 26. мај 2018.

Dave Grohl otkrio razlog zbog kojeg još uvek ne sluša Nirvanu




DAVE GROHL već više od dve decenije na čelu je Foo Fightersa, ali i  bivši bubnjar Nirvane, čiji je član bio od 1990. do 1994. godine, priznao je kako još uvek ne može slušati legendarni grunge bend koji se raspao nakon samoubistva Kurta Cobaina jer je za njega to suviše lično

U novom intervjuu za britanski GQ, Grohl je progovorio o tome koliko mu je bilo teško - i još uvek je - slušati Nirvanu. "Godinama nisam mogao slušati nikakvu muziku, a kamoli pesmu Nirvane", rekao je. "Kad je Kurt umro, svaki put kad bi čuo neku pesmu na radiju, to bi mi slomilo srce", dodao je.

Čak i 25 godina kasnije malo toga se promenilo za frontmena Foo Fightersa. "Ne slušam Nirvanine pesme. Iako ih uvek negde čujem. Uđem u auto, na radiju su, uđem u prodavnicu... Za mene, to je toliko lično. Sećam se svega oko tih pesama; sećam se koje kratke pantalone sam nosio kad smo ih snimali ili vremenskih prilika taj dan".

"Ipak, ponekad se setim svega i nalazim nova značenja u Kurtovim stihovima", dodao je. "Nisam revizionist, ali ponekad me baš udari. Ostanem 'vau, nisam shvatio da se tako osećao u to vreme'".




Pričajući za magazin, Courtney Love otkrila je neke detalje Cobainova i Grohlova odnosa. "Grohl je bio bezgranični snop energije, ne samo veliki talent već i jako zabavan... Kurt je njegovu energiju uporedio sa psićem. Dave je Kurta činio jako sretnim. Uvek je imao spremnu šalu koja je mogla Kurta izbaciti iz lošeg raspoloženja".

Jedno je sigurno, legendarni Kurt Cobain bio bi ponosan na uspeh svog prijatelja i istinske rock zvezde.



Izvor: Index.Hr





Нема коментара:

Постави коментар