понедељак, 30. април 2018.

Prvi "Evergrin festival " u Nišu, od 29. do 31. maja

Od 29. do 31. maja na Letnjoj pozornici održaće se prvi „Evergrin festival“ sa osnovnim ciljem da se kvalitetna muzika sačuva od zaborava.
 Nišlije će na Letnjoj pozornici tokom tri dana moći da vide i čuju zvezde zabavne muzike poput Gabi Novak, Lade Leskovara, Nede Ukraden, a za završnicu predviđen je koncert niške grupe Kerber, najavila je Snežana Jovanović, direktor festivala i osnivač orkestra „Impersija“, koji je i pokretač ove muzičke manifestacije.

„Evergrin festival“ biće jedini tog tipa u Srbiji, a inicijativu za njegovo pokretanje Savetu za kulturno stvaralaštvo Niša uputio je orkestar „Impresija“. Po rečima Snežane Jovanović, direktorke festivala, uskoro se očekuje da ovaj festival uđe u kalendar redovnih gradskih kulturnih manifestacija.


„Festival će biti trodnevni, prvi dan je posvećen mladim autorima obzirom na to da je evidentna kriza autorskog rada. Drugi dan će biti posvećen evergrin muzici 60- tih i 80-tih godina, kada će nastupiti velike muzičke zvezde: Gabi Novak, Lado Leskovar, Nada Pavlović, Neda Ukraden, Leo Martin, a kroz ovaj svojevrsni muzički vremplov, publiku će voditi glumac Nebojša Dugalić“, najavila je Snežane Jovanović

Svake godine „Evergrin festival“ dodeljivaće i nagradu, ove, prve godine održavanja manifestacije  nagradu će dobiti legendarni niški rok sastav Kerber, koji će 31. maja na Letnjoj pozornici održati i veliki koncert.

„Kerber će svirati sa Impresijom – to će biti simfonija Kerbera. Pratiće ih 40 muzičara, a na kraju dolazi i hor. Sve aranžmane je uradio Vojkan Borisavljević i za prvo i za drugo veče, a on će i dirgovati,“ istakla je Snežana Jovanović.

Gost Festivala biće direktor PGP RTS-a, Vladimir Graić, a planirana je i izložba fotografija Dušana Mitića Cara i izložba umetničkih lutki Milice Štrbo.

Jovanović je dodala da će dve festivalske večeri moći uživo da čuju i slušaoci Radio Beograda 202.

„Nešto lepo ide iz Niša!“, zaključila je direktorka „Evergrin festivala“.
Izvor Niške Vesti

Нема коментара:

Постави коментар