субота, 07. април 2018.

Promocija knjige i izložba fotografija “Deca srebrne emulzije”

Promocija knjige i izložba fotografija “Deca srebrne emulzije”, Zorana Vujovića Vuje, biće otvorena 10. aprila, u Galeriji Pro3or i trajaće do 23. aprila.

Knjiga "Deca srebrne emulzije" ponela je nagradu ULUPUDS-a za najbolјu foto-monografiju na Beogradskom sajmu knjiga 2017. godine i nagradu "Zaharije Orfelin" za jednu od najlepših knjiga na nedavnom Sajmu knjiga u Novom Sadu.

Izložba obuhvata seriju fotografija objavljenih u istoimenoj knjizi, na kojima su bendovi kao što su Partibrejkers, EKV, Električni orgazam, Haustor, Azra, Figure ili Kandinski, ali i ovekovečeni protagonisti i kultne figure tog vremena, među kojima su i Pera Ložač, Đole Trip,Dragan Lubarda, Sonja Savić, Džoni Racković, Biljana Trifunović Bezideja, Satan Panonski,Fleka, Tanja Haj, Aleksandra Ilić Aki, Slobodan Nedeljković Žonki...


Zoran Vujović Vuja (Ljubljana, 1962), alias Alhazar Wolf, završio je Školu za dizajn, a od 1981. bavi se fotografijom. Na Institutu za novinarstvo završio je školu novinske fotografije kod mentora Tomislava Peterneka.
Kao scenski fotograf, radio je u Union filmu, glumio u filmu “Pejzaži u magli” Jovana Jovanovića. Filmom “Akademija republika” osvojio je nagradu novinara na Martovskom festivalu u Beogradu i priznanje Endi Vorhol za kameru i autentičnu atsmoferu na festivalu u Košicama. Snimatelj je filmova Olivere Miloš Todorović “Fras se širi” i “S puta u nepoznato”, filma Sonje Savić“Supernaut superstvarnost” i “Zona B” Radeta Vučića. Snimio je brojne muzičke spotove, kao i koncerte.