понедељак, 16. април 2018.

Manifestacija Noć muzeja, ove godine ,biće održana 19. maja




Manifestacija Noć muzeja ove godine biće održana 19. maja. Jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture, održava se petnaesti put, a programska tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv "Pobede i pobednici"

Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, ove godine se održava 15. put. Noć muzeja je ujedno deo Evropske Noći muzeja čijoj se inicijativi priključila 2006. godine.


Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Spadamo u one koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici, ali to neće biti (jedina) pobeda koju će slaviti 15. Noć muzeja.

Ovogodišnja manifestacija će se održati 19. maja i obeležiće neke lične, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe - pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim. 15. Noć muzeja biće inspirisana bogatim nasleđem, koje ne čini samo poštovanje tradicije, već i inovacije.

Noć muzeja omogućiće da se kroz promišljanje sopstvenih, malih - velikih pobeda koje život čine, istaknu i druge progresivne ideje, oboji sivilo svakodnevice, pruži šansa živopisnim ljudima i događajima koji su obeležili istoriju i još jednom pokaže da kultura može da pobedi.

Нема коментара:

Постави коментар