субота, 14. април 2018.

Gordon Raphael gostuje u Jagodini 04. maja
Gordon Raphael, producent koji je najzaslužniji je za prve demo snimke, kao i za epohalni debi album benda The Strokes – Is This It?, premijerno će nastupiti  sa svojim bendom The Half Full Flashes 04. maja u Jagodini, u gimnaziji „Svetozar Marković“.

Gordon Raphael je američki muzičar koji je najpoznatiji po svom producentskom umeću i prepoznavanju istinskih talenata, te njihovom katapultiranju među globalne zvezde. Najzaslužniji je za prve demo snimke, kao i za epohalni debi album benda The Strokes – Is This It? Započeo je saradnju sa Reginom Spektor kada mu je neko preporučio da proveri „nepoznatu rusku devojku“.Kao muzičar, Gordon je oformio dva benda u rodnom Sijetlu, Mental Mannequin i Colour Twigs. Tokom devedesetih i dobro poznate grandž revolucije bio je klavijaturista u psihodeličnom bendu Sky Cries Mary, kao i član dark-wave sastava Absinthee with Anna Mercedes.

Uporedo sa uspehom prvog albuma Strokesa, 2002. godine se seli u London i osniva studio The Silver Transporterraum of London. U prvim godinama sarađivao je sa oko 30 bendova, a bio je zadužen za zvuk na nastupima benda The Libertines na njihovoj prvoj zvaničnoj britanskoj turneji.

2005. godine seli se u Berlin gde je sarađivao sa brojnim evropskim bendovima među kojima su Zeno and the Stoics (Madrid), Mikkel Glasser (Kopenhagen), Husky Stash (Berlin), Sue and the Unicorn (Berlin), Satellites (Majorka), Big Deal (London), A Brand (Brisel), Deportivo (Pariz), Scanners (London), Olivia Anna Livki (Berlin), Super 700 (Berlin), Ian Astbury (London), Eva Loft (Berlin), The Michelles (Berlin).

Iako su Damon Albarn, Ian Brown, Ian Astbury  iz benda the Cult kao i španski kolektiv Hinds – uz ogroman broj manjih bendova – imali prilike da posvedoče o kvalitetu njegove produkcije, Gordon Raphael je, pre svega, muzičar i kantautor: “Volim da produciram, ali sviranje gitare i pisanje pesama je ono što sam oduvek radio”, kaže Rafael i dodaje “samo sam želeo da pokažem šta znam da radim sa druge strane stola, ali produciranje je počelo da mi postaje prepreka”.Sada to nadoknađuje novom pločom pod nazivom Sleep On The Radio objavljenu 9. februara ove godine. Album sadrži dvanaest izuzetnih numera koje reflektuju sve ono što je slušao tokom života, ali su naročito inspirisane glam-rock erom David Bowiea, neponovljivim zvukom gitare Mick Ronsona, glam-pop savršenstvom Sparksa iz Kimono My House perioda i ljubavi prema prog-rocku i čudnim zvucima Frank Zappe

Pored ovoga, Gordon je stvorio potpuno novi prateći bend stacioniran u Berlinu. U pitanju su pozati muzičari Daniel Benjamin i Eleni Zafiriadou iz grupe Sea & Air i bubnjar Kevin Kuhn, član sastava Die Nerven.
Cena ulaznice :
200,00 promo cena za ucenike i studente
500,00 na dan koncerta