петак, 20. април 2018.

Enter Shikari, Disciplina, Plavci, Yu grupa, Vranjković i Mortal kombat na Arsenalu 08!



Britanski bend Enter Shikari, Plavi orkestar i Yu grupa nastupiće prvi put na Arsenal Festu 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu, a festivalskom line up-u pridružili su se i Disciplina kičma, Mortal kombat i Nikola Vranjković.

Na Arsenalovom Main Stage-u 23. juna premijerno će u Srbiji nastupiti punk-rock-drum’n’bass Enter Shikari, poznati po hitovima “Sorry You’re Not A Winner”, “Destabilise”, “Anything Can Happen…” , “Juggernauts”, “Arguing With Thermometers”, “Anaestethist” i “Radiate”.

“Pokušavamo odsvirati raznolik set, sa pesmama iz svih faza. Unutar benda zahvatamo širok raspon stilova i želimo da naš nastup bude raznolik i sveobuhvatan, da vam sve to pokažemo”, rekao je frontmen Enter Shikari Ru Rejnolds (Rou Raynolds) posle izlaska aktuelnog petog albuma “The Spark” (2017).

Treće večeri na Main Stage-u nastupa i Plavi orkestar, jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije u muzičkim enciklopedijama označen kao “kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih godina”, zahvaljujući fantastičnom nizu hitova frontmena Saše Lošića, kakvi su “Suada”, “Goodbye Teens”, “Bolje biti pijan”, “Sava tiho teče”, “Zelene su bile oči te”, “Kaja”, “Lovac i košuta” “Odlazim”, “Ako su to samo bile laži”, “Amerika”…

Nakon nastupa trip hop pionira Morcheeba, na Mainu 23. juna program zatvara kultna Disciplina kičme, basiste i frontmena Dušana Kojića-Koje, jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Na Garden Stage treće veče dolaze sarajevske Letu štuke.

Druge večeri Arsenala 22. juna, pored Main-a na kome sviraju škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock, na Garden Stage-u će nastupiti metal-pankeri Mortal kombat, poznati po  tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima, što se čuje u pesmama “Vegan”, “Devedesete”, “Papučar”, “Veliki brat”…

Legendarna Yu grupa svojim nastupom prve večeri 21. juna otvara Main Stage, gde potom sviraju Editors, The Kills i Dub Inc. Arsenal Fest ima posebnu čast što će svirati zaslužni pioniri jugoslovenskog i srpskog rokenrola Yu grupa braće Jelić, koja je od osnivanja 1970. godine objavila niz antologijskih albuma i pesama, od kojih je dovoljno pomenuti “Noć je moja”, Kosovski božuri”, “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Od zlata jabuka”, “Mornar”…

Na Gardenu 21. juna svira kantautor Nikola Vranjković, koji se nedavno oglasio dvostrukim CD-om “Veronautika” koji je, sa pesmama kakve su “Dve reči”, “Večernja zvona”, “Zadrži svoj dah” ili “Tajni život suterena”, jedan od najbolje ocenjenih albuma bivše Jugoslavije u poslednjih dvadesetak godina.

Prve večeri na Garden dolaze i nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone i provokativni Riječani Let 3. Imena brojnih ostalih izvođača Arsenal Fest saopštiće uskoro…

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2.500 dinara, a pojedinačna ulaznica za svako veče posebno 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

Ostala prodajna mesta:

ČAČAK – Neven Tours (Eventim)

KRALJEVO – Caffeteria „Flash back“

KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“

POŽEGA – Caffe „Burence“

UŽICE – Kuća čaja „ZEN“

ARANDJELOVAC – Caffe „Koje Kude“

ĆUPRIJA – Caffe „Bacardi“

SMEDEREVSKA PALANKA – Punk Rock Caffe

JAGODINA -TNT music

Arsenal Fest 





Нема коментара:

Постави коментар