понедељак, 26. март 2018.

KC UMMUS - PLASTIC SUNDAY - 07.april



U KC UMMUS -u , 07. aprila, nastupa PLASTIC SUNDAY ,bend koji je proglašen za najbolji mladi sastav u Srbiji 2010. godine od strane kritičara i redakcije web magazina Popboks.

Plastic Sunday nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao alternativni rokenrol sa uticajima nois, garaž i psihodelčnog zvuka.Značajne nastupe Plastic Sunday imao je kao predgrupa bendu Depeche Mode na Ušću, na festivalu Nisomnia u Nišu, Balkan Streets festivalu u Vranju, EXIT festivalu, serijalu koncerata bendova nove srpske scene “Scena Uživo” u Domu Omladine Beograda, zatim na Garden Festu u Podgorici, Cicvara Festu u Neumu, Provetravanju, Garage Fire Campus Festu, itd. Značajan podstrek bendu bilo je i osvojeno drugo mesto na 44. Gitarijadi u Zaječaru 2010-e godine, kao i učešće u finalu 4. Jelen Demo Festa u Banjaluci 2011-te godine.



Prvi zapaženiji uspeh , Plastic Sunday ostvaruje na konkursu “Hello Dobre Vibracije” 2009/10 osvajanjem drugog mesta pesmom “Radostan dan” koja se kasnije našla u vrhu mnogih relevantnih top lista u Srbiji. Pomenuta pesma je i krajem 2010 - te godine bila u nominaciji najvećih hitova radija B92. Iste godine snimljen je i prvi mini album “Razum traži razloge” u produkciji studija Digimedija, a koji je objavljen na online etiketi Silos web magazina Popboks decembra 2011. Godine. Veliki broj singlova sa ovog albuma našao se u vrhu skoro svih top lista u zemlji: Pop Mašina radija B92 , Diskomer radija Studio B, Domaće top liste singlova magazina Popboks, a sa prvim spotom za pesmu "Negde", Plastic Sunday dolazi i do vrha Jelen Top 10 liste.



Drugi po redu studijski album „Komunikacija“, Plastic Sunday snimili su isto u producentskoj kući Digimedia u periodu od septembra do decembra 2013 godine. Snimatelj i producent albuma bio je Goran Crevar koji je radio i produkciju prvog albuma „Razum traži razloge“. „Komunikacija“ se pojavila u julu 2014. kao samostalno internet izdanje, i prvi singl „Ovaj Grad“ našao se u vrhu mnogih relevantnih top lista širom zemlje. Ovaj album je na mnogim portalima širom regiona bio proglašen za jedan od najboljih regionalnih izdanja, a u prilog tome govori i činjenica da su se Plastic Sunday pojavili i na kompilaciji „Kompot - Odabrano voće 2014“ hrvatskog portala Potlista. Nakon objavljivanja albuma “Komunikacija”, usledila je i prva samostalna regionalna mini turneja na kojoj je Plastic Sunday nastupio u Srbiji , Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji, kao i na festivalima Bedem Fest u Nikšiću, Psychedelic Fair u Beogradu i Exit Festival u Novom Sadu. Plastic Sunday imao je i veliki broj koncerata u raznim klubovima širom Srbije, što samostalnih, što zajednickih sa drugim bendovima.



 Zbog odlaska Aleksandre Stanković u inostranstvo, grupi se priključio Nikola Milošević koji premijerno nastupa sa bendom na Exit festivalu 2017. god. Sa njim avgusta 2017. godine Plastic Sunday u studiju "Šamarčina" u Vrbasu, kod Roberta Telčera (Veliki Prezir, Partibrejkers) koji i gostuje u pojedinim numerama, snima svoj novi materijal.

Novembra 2017. godine u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media, pojavljuje se treće zvanično izdanje "Svetlost U Tebi", na kojem su miks radili gitarista benda Bratislav Mitrović i Robert Telčer.

ULAZ: 200 rsd!

Нема коментара:

Постави коментар