четвртак, 8. фебруар 2018.

Dubioza kolektiv - dokumentarni film i koncert na Tašu



Bend Dubioza kolektiv održaće koncert 30. juna na Tašmajdanu, a do tada fanovi mogu pogledati njihov dokumentarni film naslovljen "Film za đecu i odrasle".

"Svi misle da je snimanje albuma romantični poduhvat u kojem nam muze tiho na uho šapuću slatku inspiraciju od koje se rađaju nova dela, ali je istina malkice drugačija...", rečenica je kojom Brano Jakubović uvodi gledaoce u prvu dokumentarnu priču "Dubioza kolektiva".



Film se ne bavi samim postankom benda, već, pre svega, govori o stvaranju poslednjeg albuma, kako su nastale saradnje sa gostima na albumu, kako je došlo do podrške SKSK-u iz Slovenije i još mnogo zanimljivih situacija, objašnjavaju članovi grupe.

Pored dokumentarnih snimaka rada u studiju, film donosi i biografske arhivske snimke članova „Dubioze“, iz kojih se saznaje i kako je sam bend nastao, kako su se članovi sadašnje postave spojili, kao i kako su putevi počeli da im se prepliću i pre službenog formiranja sastava.


Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i reditelj koji je radio na filmovima 10 minuta i Belvedere Ahmeda Imamovića, Sevdah za Karima Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

„Dubioza kolektiv“ će održati samostalni koncert u Beogradu, na stadionu Tašmajdan, 30. juna, a ulaznice su u prodaji po ceni od 1.400 dinara za parter i 1.600 dinara za tribine.

Нема коментара:

Постави коментар