среда, 17. јануар 2018.

Humanitarna akcija za pomoć maloj Nikolini Randjelović




Niško Narodno pozorište, Continuum Dance Theatre, PK Swing i Atelje Peta128 organizuju višestruki humanitarni događaj 21. januara, u cilju prikupljanja sredstava za operaciju i lečenje dvogodišnje Nikoline Ranđelović, koja boluje od neuroblastoma.

Kako bi ova devojčica dobila svoj život nazad, kao i mogućnost za normalnim detinjstvom potrebno je 36.570.000 dinara.

"Lečenje podrazumeva seriju hemioterapija kojima je Nikolina već podvrgnuta, ali i operativno otklanjanje tumora iz predela grudnog koša, a kasnije i presađivanje koštane srži. Zbog izuzetno specifične pozicije tumora u telu male Nikoline i rizika koji sama operacija nosi, potrebno je da se intervencija obavi u inostranstvu" – navode iz Humanitarne fondacije Budi human – Aleksandar Šapić.

U cilju prikupljanja sredstava, u niškom Narodnom pozorištu će 21. januara, od 20 sati, biti organizovan plesna adaptacija predstavePetar Pan, u izvedbi PK Swing i Continuum Dance Theatre-a, prodajna izložba slika umetnika iz Ateljea Peta128, muzički performans na harmonici izvešće Stefan Valevski, dok će kao specijalni gosti nastupiti Akademsko pozorište Niš.



Atelje Peta128 poziva sve humane nišlije da prisustvuju prodajnoj izložbi u Narodnom pozorištu. Izložba će se održati paralelno sa predstavom, a sav novac biće upotrebljen za lečenje Nikoline Ranđelović. Među radovima će se naći fotografije, grafike, slike, crteži. Podržimo život i umetnost!
Peta128 je nezavisna umetnička grupa iz Niša koja ima za cilj promociju kulture i podizanje kreativne svesti kod mladih putem građanskog aktivizma i ličnog stvaralaštva.


Cena ulaznice za ovaj višestruki humanitarni događaj košta 300 dinara i prodavaće se na ulazu Narodnog pozorišta neposredno pred početak programa. Sav prikupljen novac od prodatih karata biće prosleđen za Nikolinino lečenje i operaciju.

Humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Nikolinu Ranđelović možete podržati slanjem sms poruke sadržine „431“ na broj 3030, a takođe možete izvršiti i donaciju na račune:

Dinarski: 160-492871-34

Devizni: 00-540-0002490.5

IBAN broj: RS35160005400002490572



Sa istim ciljem, 21. januara od 12 sati biće organizovano ihumanitarno auto-moto okupljanje na parking Elektronske industrije u Nišu, koje odganizuju Adrenalin iz Niša I BMW fan club Srbija. Na parking će biti postavljena zapečaćena kutija u kojoj će svi ljudi dobre volje moći da ubace novac i pomognu Nikolini na putu do izlečenja.

Нема коментара:

Постави коментар