недеља, 24. децембар 2017.

Bjork u Puli otvara sedmi Dimensions festival




Svetski poznata pevačica Bjork trebala bi iduće leto nastupiti u Puli. No, dok se na Facebooku "priča" da bi Bjork trebala doći iduće godine na Outlook festival, zapravo se radi o otvaranju sedmog Dimensions festivala, 29. avgusta 2018., no službeno se saopštenje još čeka.

Biće to prvi nastup ove islandske pevačice, kantautorke i glumice u Hrvatskoj, a za ulaznice se već može registrovati na stranici https://www.bjorkincroatia.com/.


Bjork u Pulu stiže u sklopu turneje "Utopia", a ova pevačica poznata je po hitovima kao što su "It's Oh So Quiet", "Army of Me", "Violently Happy", "Hyperballad". Njenih 30 singlova dospelo je na top 40 liste sirom sveta, od čega je samo u Ujedinjenom kraljevstvu imala 22 hita među prvih 40. U karijeri je prodala između 20 i 40 miliona ploča.

 Na listi sto najboljih pevača, ugledni američki časopis i portal Rolling Stone stavio je na 60. mesto, kazavši za nju da, kada se radi o pevanju "može ići od nule do stotke brže od ijednog vozila", usput pohvalivši raspon njenog glasa.

Prvi solo album snimila je 1977. a karijeru je nastavila kao pevačica grupe Sugarcubes. Od 1993. posvetila se solo karijeri objavivši album "Debut", a zadnji album "Utopia" kritičari su ice noli najvišim ocenama. Kao singlovi s albuma do sada su se izdvojili "The gate" i "Blissing me"




Sklona eksperimentiranju, izvodila je muziku od rocka i jazza do elektronske dance glazbe, klasike i etna, čime je osvojila muzičke kritičare. Nominovana je za 14 Grammy nagrada, jednog Oscara i to za pesmu "I've seen it all" za film Larsa von Triera "Dancer in the dark" (u kome je glumila glavnu ulogu) i  dva Zlatna globusa.
Velika je njena kolekcija muzičkih i filmskih nagrada među kojima je i prestižna  nagrada Polar, koju dodeljuje Kraljevska švedska muzička akademija, a koju je osvojila 2010.

Dimensions festival proteklog je leta otvoren nastupom Grace Jones, a sada dolazi još jedno jako, svetski poznato ime koje će sigurno privući publiku iz celog sveta.
Uz to, u Pulu se idućeg leta vraća Bonobo koji će opet nastupiti na otvaranju Outlook festivala 5. septembra. Bonobo je već oduševio publiku u Areni kada je nastupio 2013.



 
 glasistre.hr

Нема коментара:

Постави коментар