петак, 17. новембар 2017.

Sakis Dovolis Trio - 18.novembar - klub Fest





U okviru jesenje turneje po regionu, grčki blues/rock muzičar Sakis Dovolis i njegov „Power Trio“ posetiće i zemunski klub Fest.

Sakis Dovolis je grčki blues/rock gitarista, pevač i autor. Njegovo ime je, bez sumnje, na listi najboljih blues/rock izvođača na Balkanu. Rođen je 1988.godine, a svoju prvu gitaru dobio je sa 9 godina. Tada je počeo sa časovima klasične gitare, a kasnije, sa 15 godina, prešao je i na električnu gitaru. Steve Ray Vaughan je muzičar koji je imao najviše uticaja na njega i njegova muzika ga je polako vodila ka svetu bluza. Nadimak „Grčki Stevie Ray Vaughan Jr“ dobio je sa 22 godine od velikog Liuisiana Red-a. Pored SRV, na njega su veliki uticaj imali i BB King, Albert Collins, Lance Lopez, Philip Sayce, Joe Bonamassa, Richie Kotzen, Michael Landau i td.



Nakon što je godinama svirao u različitim bendovima, 2014.godine kreće u solo projekat „Sakis Dovolis Power Trio“ u kojem bas svira njegov brat Fotis Dovolis, a Nick Kalivas je za bubnjevima. Bend često opisuju kao „heavy blues band“ jer kombinuju osnove bluza sa modernijim i agresivnijim zvukom, a postali su poznati po svojim veoma energičnim koncertima i upečatljivim nastupima.

Sakid Dovolis Trio je trenutno na turneji po regionu na kojem promoviše svoj budući, prvi LP „Introduction“.

 Ulaz 300 dinara Info /rezervacije stolova na 063 700 81 50

Нема коментара:

Постави коментар