уторак, 28. новембар 2017.

Novogodišnji koncert Dečje filharmonije 17. decembra





Dečja filharmonija održaće 17. decembra u Centru „Sava“ svoj tradicionalni novogodišnji koncert, ovoga puta naslovljen „Deset veličanstvenih“.

Na svom desetom novogodišnjem koncertu mladi muzičari će izvesti najpopularnije kompozicije različitih žanrova.

Pored dela Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha, na repertoaru će biti i muzika iz filmskih hitova poput Ratovi zvezda, Zaleđeno kraljevstvo, Indijana Džons, Pirati sa Kariba, Meri Popins.

Publika će čuti i domaće pop hitove i tradicionalne pesme, a orkestrom će dirigovati Ljubiša Jovanović.

Ovogodišnju „zimsku čaroliju“ Dečje filharmonije upotpuniće i operska pevačica Katarina Jovanović i Marija Žeželj, koja je letos objavila svoj prvi singl Dance Like Nobody's Watching.

Svake godine Dečja filharmonija predstavlja i svoje nove soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima, a 17. decembra publika će imati priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista, koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta.

Dečja filharmonija je tokom proteklih 10 godina prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih.

Isto tako svojim atraktivnim koncertima na otvorenom, poput nastupa na Tašmajdanu u okviru manifestacije „Noć muzike“ pred 10.000 ljudi u publici i još 5.000 onih koji su ostali ispred kapija Tašmajdana, Dečja filharmonija pokrenula je talas sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom.



Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар