понедељак, 27. новембар 2017.

Meditativno putovanje zvukom




Centar Anđeli iz Zagreba u saradnji sa Namaste Joga Centrom iz Zemuna vas poziva na veče zvučne kupke holističkim instrumentima.

Mnogi danas svedoče neprestanoj mentalnoj buci koja nas svakodnevno izbacuje iz našeg prirodnog centra i stabilnosti. Meditacija holističkim instrumentima smiruje i istovremeno harmonizuje um, srce i emocije. Time menja naše unutrašnje osećaje, a putovanjem uz zvuk spoznajemo kvalitet života na jednom potpuno novom nivou. Kroz položaj tela, daha i uma meditacijom na zvuk holističkih instrumenta razvija se percepcija koja širi vidike, podučavajući i ohrabrujući samoispitivanje kroz lično iskustvo unutrašnje mudrosti. Meditacija holističkim instrumentima nas uči da živimo pravilnim načinom života sa naglaskom na unutrašnji razvoj svesnosti.

Gong je jedan od najstarijih muzičkih instrumenata na svetu. Majstori gonga kroz meditaciju sviraju gong sve dok ne osete prisutnost najrezonantnijeg tona. Njihova je namera stvoriti oruđe za inkarnaciju savršene kreativne inteligencije. Energija gonga ima univerzalne implikacije budući da simbolizuje i oslobađa kosmičku rotacijsku silu zvanu AUM ili OM.

Tibetanske zvučne činije, kao i gong, dolaze iz vremena bronzanog doba, od pre 5500 godina. Od davnina su se koristile za transformaciju svesti, isceljene i meditaciju. Zvuk činija vodi nas našem Izvoru; time postajemo ono što jesmo.

Zvučna kupka je forma meditacije u ležećem položaju (joga-Shavasana), poput meditativnog koncerta koji možemo ne samo slušati, nego i osetiti duboko unutar naših mišića, zbog vibracije gonga i ostalih drevnih instrumenata čime razvijamo naš odnos sa zvukom pomoću suptilnih i novih zvukova.

Adresa: Slavonska 16b, Zemun
Datum i vreme: 02 Decembar 2017 (subota), od 19 - 20:30h

Donacija: 1200 rsd
Za studente i penzionere 800 rsd

Kontakt i prijava na telefon 063 310352
(sms, poziv ili porukom u inbox namaste fb stranice)

Napomena: Molimo vas rezervišite mesto pošto je broj mesta ograničen





Zvučnu kupku vodi:
Leo Novosel
Osnovno muzičko obrazovanje završio 2006. smer klavir u klasi Viličić. Umetničkim instalacijama, performansima u radu konceptualne umetnosti, proučavanju i zapažanju ljudskih emocija i osećaja započinje nakon srednjoškolskog umetničkog obrazovanja 2009. Zvukoterapijom i proučavanjem muzike započeo 2012.
2013. godine otvara Centar za kreativni zdravi i duhovni razvoj, saradnici i učitelji: Grand Gong Master Don Conraux, Dragica Kopjar Sarab Varta Kaur, Angelo Surinder - CosmicGong, Flo Faber, Bernarda Bakula, Gong Centar - Prema Vama prof. Silvana Leskovar.
2014. započeo istraživanje i razvoj zvukoterapije holističkim pristupom u psihoterapeutskoj medicini sa Ivom Bubalo. Radio kao saradnik i zvukoterapeut Terma Olimia i Terma Tuhelj.
2015. upisao Internacionalnu školu lekovitog zvuka, učestvovao u organizaciji Međunarodnog Gong Karavan Mira pod vođstvom Gongmuse i Gong treninga učiteljice Mojce Malek i Don Conreauxa. U Zagrebu i drugim gradovima održava zvučne kupke, radionice i meditacije. Predsednik je i osnivač Centra Angeli.

Нема коментара:

Постави коментар