петак, 27. октобар 2017.

“My name is Prince” - izložba posvećena muzičaru Princu




U Londonu će danas biti otvorena izložba posvećena karijeri američkog muzičara Prince, koji je iznenada preminuo 2016.godine.

Restrospektiva nazvana “My name is Prince” (Moje ime je Prince) prikazaće instrumente, nagrade i modne detalje umetnika, poznatog kao “dete Mineapolisa”.

Na izložbi će biti jedna od omiljenih Princeovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pesme “Why you wanna treat me so bad”.

Veliki deo izložbe će biti posvećen albumu “Purple Rain”, a među modnim detaljima biće izloženi Princeov neseser za šminku, ogrlice i naočare za sunce.

Izložba u O2 Areni u istočnom dijelu Londona gde je Prince održao koncert 2007. godine, trajaće do 7. januara 2018. godine.




Pedesetsedmogodišnji muzičar iznenada je preminuo 21. aprila 2016. u svom domu od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opioida.

Prince, čije je pravo ime bilo Prince Rogers Nelson, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su “Cream” ili “Kiss” u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit “Purple Rain”.

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Grammy i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oscara za originalnu pesmu “Purple Rain” iz istoimenog filma iz 1985. godine.

beta.rs

Нема коментара:

Постави коментар