понедељак, 23. октобар 2017.

Lira Vega i Sana Garić 10.11.2017. Kc Grad




U petak, 10. novembra u beogradskom Kc Grad zajednički koncert održaće Lira Vega i Sana Garić.




„Lira Vega” je rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević). Treći studijski album „Duhovi” izdali su 2015. godine. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i „uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog albuma „Duhovi“, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima, s elektronskom matricom. Ovo će im biti prvi nastup na bini KC Grad od spektakularne „neobične promocije“ albuma „Duhovi“ u januaru 2016.godine, kada je preko 20 poznatih muzičara iz eminentnih beogradskih bendova izvelo svoje viđenje kompletnog albuma. U pripremi je DVD izdanje sa ovog koncerta,a u međuvremenu Lira Vega je izdala 3 nova video spota i održala niz koncerata po Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji kao i na raznim festivalima u regionu (Love Fest, Mixer, Escape, Sajeta, FreeDom Art, itd.). Prošle godine Lira Vega je svirala i na protestnom koncertu na Dan oslobođenja Beograda, na Trgu Republike.




Nakon zapaženih nastupa na poznatim festivalima kao što su
EXIT (Fusion stage) festival, Drimon Makedonija, Avant Music Festival (Moscow), Kvir_feminist_actziya (Vienna), Krüzer Medika (Zagreb), UHo, grlo, noise (Novi Sad), Sana Garić će sa bendom nastupiti u KC Grad-u u petak 10. novembra.
Beogradskoj publici će predstaviti pesme sa dugo očekivanog debitantskog albuma “Svet za nas”, koji je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa
drugim muzičarima. Na ovom koncertu kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar – klavijature.
Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije). Na albumu “Svet za nas” gostovali su brojni ljudi sa muzičke scene: Dejan Vučetić (Darkwood dub), Dejan Stanisavljević (grupa Beograd), Vladimir Đorđević (Lira Vega), Andrijana Belović, Uroš Petković (Shazalakazoo), a album je producirao Radan Đorđević – Rahmanee. Ceo album „Svet za nas“ možete slušati na oficijalnom YouTube kanalu Sane Garić. Publika će upravo u KC Gradu mati priliku da čuje album u celosti, ali i dobro znane hitove grupe Xanax u novim elektro-synth aranžmanima.




Ulaznice za ovo veče će moći da se nabave u KC Grad-u od 15.10.
po pretprodajnoj ceni od 300 dinara do 1.11. i 400 dinara od 1.11. do 10.11. Na dan koncerta cena karata iznositi 600 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар