петак, 1. септембар 2017.

"Urban fest", od 01. do 05. septembra u Nišu




Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena "Urban fest", 13. po redu, održaće se od 01. do 05. septembra u Nišu, na više gradskih lokacija.

 "Urban fest" osnovan je 2005. godine, u cilju afirmacije alternativne pozorišne scene i pozorišnog stvaralaštva u regionu – prethodnih godina na festivalu su gostovala akademska pozorišta iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske.
Od 2011. predstave se izvode na otvorenom, na teritorijama svih pet gradskih opština.

Na festivalu će ove godine učestvovati pozorišta iz cele zemlje (Novi Sad, Vranje, Lebane, Beograd, Prokuplje…) a predstave će se, kao i prethodnih godina, igrati na prostorima širom grada, i to u dva termina – od 20:30 i od 22:30. … Ulaz je slobodan.


Na festivalu se dodeljuje 5 nagrada, a ovogodišnji žiri čine Mimi Tanevska, profesorica sa Skopske akademije “Kirilo i Metodije”, Dejan Cicmilović, niški glumac i profesor sa dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici i Marjan Todorović, glumac Narodnog pozorišta u Nišu.
Na festivalu dodeljuju se nagrade za glavnu mušku ulogu, glavnu žensku ulogu, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu, najbolju epizodnu žensku ulogu i gran pri koji može da ponese pojedinac ili cela grupa .

Festival će pratiti i brojne radionice i okrugli stolovi, a predviđeno je i predstavljanje novih studentskih tekstova, kao i učešće studenata u publikovanju festivalskog biltena.



Program "Urban festa" :

Petak, 1. septembar - Opština Medijana

20:20 - Svečano otvaranje festivala (pozornica u parku Svetog Save)

20:30 - “Bre - kabare”, Dramska družina A, Beograd, Srbija (pozornica u parku Svetog Save)

22:00 - “Bog” - Dramski studio Gimanzije u Prokuplju, Srbija (Romanijska ulica, pozornica na igralištu iza tržnog centra “Zona I”)

Subota, 2. septembar - Opština Niška Banja

20:30 - “Gosti”, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, Srbija (pozornica kod starog kupatila)

22:00 - “Vođa”, Udruženje građana “Cug”, Vranje, Srbija (mala scena Doma kulture)

Nedelja, 3. septembar - Opština Palilula

20:30 - “North Force”, Nova akademija umetnosti, Beograd, Srbija (pozornica kod pijace Bubanj)

22:00 - “Potonutik”, Teatar “Konik”, Kulturn centar “Dobri Čintulov - 1935”, Sofija, Bugarska (pozornica iza zgrade Doma učenika i Gimnazije Svetozar Marković)

Ponedeljak, 4. septembar - Opština Pantelej

20:30 - “Mučenici”, Akademsko pozorište SKC Niš, Srbija (pozornica na Durlanu, peščanik iza Robne kuće, između solitera kod pošte)

22:30 - “Era ožalošćenih komedija nasilno izazvane smrti”, Akademsko pozorište SKC Kragujevac, Srbija (pozornica u dvorištu Opštine)

Utorak, 5. septembar - Opština Crveni Krst

20:30 - “Lilika - pozorišna slika iz života”, Akademija umetnosti Novi Sad, Srbija (pozornica kod barutane i meteorološke stanice u Tvrđavi)

22:00 - “Životinjska farma”, Teatar “Gimnazijalac”, Lebane, Srbija (pozornica u dvorištu Univerziteta)

23:30 - Svečano zatvaranje festivala

Нема коментара:

Постави коментар