петак, 25. август 2017.

Pančevo film festival 6. septembra





"Pančevo film festival" biće otvoren 06. septembra u Dvorani Kulturnog centra kada će publika moći da pogleda prvenac hrvatske rediteljke Hane Jušić "Ne gledaj mi u pijat" i tri dokumentarna filma Nikolausa Gejrhaltera, najavili su organizatori


Kako su najavili, festival će u 20.30 biti otvoren projekcijom nagradjenog dugometražnog filma "Ne gledaj mi u pijat" koji govori o devojci Marijani koja živi u stanu sa bolesnim ocem, neodgovornom majkom i bratom s posebnim potrebama, i koja počinje da iskušava sopstvene granice kroz susrete sa nepoznatim muškarcima.

Publika će imati priliku da pogleda tri ostvarenja Nikolausa Gejrhaltera koji je jedan od najcenjenijih i najnagradjivanijih evropskih dokumentarista čiji su filmovi prikazani na gotovo svim većim svetskim festivalima.

U Pančevu će biti prikazan film iz 2016. godine "Homo Sapiens" koji govori o ograničenosti i krhkosti ljudskog postojanja na kraju industrijskog doba i visokobudžetni dokumentarac iz 2005. ''Hleb naš nasušni'' koji otkriva nepoznate procese industrijske proizvodnje i obrade hrane životinjskog i biljnog porekla.

Prisutni će moći da pogledaju troipočasovni portret prve godine mira u Bosni pod nazivom "'Godina posle Dejtona''.

Nikolaus Gejrhalter će 07. septembra održati masterklas. Ulaz na sve programe Pančevo film festivala je besplatan.






Нема коментара:

Постави коментар