среда, 30. август 2017.

Najava : "Dead Lake Horror and Wine Festival", od 14. do 16. septembra na Paliću







Pod sloganom "Uskrsnuće horora i vina!", treći "Dead Lake Horror and Wine Festival", biće održan od 14. do 16. septembra u bioskopu "Abazija" kraj jezera Palić.

"Dead Lake Horror and Wine Festival" održava se od  2015. godine u bioskopu Abazija, kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice.
 Od 2016. godine festival je takmičarskog karaktera. Festival se fokusira na regionalna žanrovska ostvarenja, od kojih ih većina bude premijerno prikazana baš na ovom festivalu.
Pored velike pažnje posvećene kvalitetu filma, ovaj festival nudi i šansu za uživanje u vinu.




Programski direktor festivala, reditelj i producent Milan Todorović najavio je da će ovogodišnji festival biti kraći i trajaće samo tri dana, ali samim tim i efektniji.


 Festival Dead Lake se bukvalno vraća iz mrtvih na Palić, s obzirom na to da nam je Ministarstvo kulture dodelilo duplo manje sredstava nego prethodne godine. Ali, uz pomoć Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke, kao i uz nesebičnu podršku inostranih i domaćih distributera, od kojih se ističe MCF (MegaCom Film), i naravno uz veliku požrtvovanost ekipe iz "Art & Popcorn" koja organizuje festival, uspećemo da napravimo vaskrsnuće festivala i da održimo kontinuitet jednog jedinstvenog kulturnog događaja za našu zemlju - kaže programski direktor Festivala, reditelj i producent Milan Todorović ("Zona mrtvih", "Mamula", "Procep").


Ovoga puta festival će biti kraći, ali samim tim i efektniji, tvrdi Todorović. U programu će biti sedam filmova (većina premijerno prikazana u Srbiji), a tradicionalno će biti prikazan i pobednik Grossmann festivala – španski film "Noć device" (La noche del virgen) Roberta San Sebastijana, za koji je žiri Grossmanna izjavio da se nada da ga više nikad neće videti koliko je strašan.

- U skladu sa ovim, imaćemo i jednog veoma specijalnog gosta, reditelja koji je snimio jedan od najstrašnijih filmova u istoriji svetske kinematografije, zbog kojeg je zamalo završio u zatvoru, a čiji je rad uticao na reditelje kao što su Oliver Stoun i Kventin Tarantino. Ko će biti ovogodišnji dobitnik nagrade Bela Lugoši za izuzetan doprinos horor umetnosti, uskoro ćete saznati. Nikako ne treba zaboraviti ni vinski segment festivala koji će dati poseban "šmek" sveukupnoj zabavi. Be there or be dead! - poručuje Todorović.



Uskoro više informacija

Нема коментара:

Постави коментар