понедељак, 19. јун 2017.

Predstava o Amy Winehouse najavljena na Kalemegdanu






Pre tačno šest godina, 18. juna, Amy Winehouse je u Beogradu održala svoj poslednji koncert, a tim povodom promovisan je projekat "Back to Amy", dokumentarna predstava "Reflektor teatra", u režiji Vojislava Arsića, koja će premijeru imati u septembru.
Ovim povodom je na Kalemegdanu svirao tribjut bend Amy's House.


"Predstava 'Back to Amy' je predstava o kantautorki koja je nekomercijalne muzičke sadržaje učinila veoma popularnim, osvojivši svet i sva muzička relevantna priznanja. Predstava će dokumentarno pristupiti radu umetnice kroz prizmu Beograda i njenog poslednjeg koncerta, kroz razmišljanja o kapitalizmu i surovim pravilima sveta zabave, kroz scenski osvrt o uzrocima i posledicama", navodi se u saopštenju.







- Stvarala je iz sopstvenog srca. Iz dubine u kojoj se krije lični mrak, bol, tuga i ništa. Iz dubine koju svako od nas ima, ali samo neki umeju da od nje naprave umetnost. Za mene lično Amy je izlaz. Kao neki konopac koji ti stoji iznad glave. Skrcanje zubima u snu. Vožnja avionom u pogrešnom pravcu. Želim da radim predstavu “Back to Amy” jer to dugujemo njoj, jer to dugujem sebi. Pojave se ti demoni, oduzmu ti kontrolu i znanje. Mogu da te pobede, a možeš i ti da pređeš igricu. "Back to Amy" je povratak na nas - rekao je za "Novosti" Vojislav Arsić, reditelj predstave.

Нема коментара:

Постави коментар