среда, 28. јун 2017.

Mark Lanegan u Beogradu 07. novembra





Mark Lanegan sa svojim bendom četvrti put dolazi u Beograd gde će 7. novembra održati koncert u okviru turneje "Gargoyle" u Domu omladine.


Legendarni pevač i nekadašnji lider kultnog sastava Screaming Trees, idol Kurta Cobaina, muzički otac Nirvani i Pearl Jam, omiljeni pevač svih drugih muzičara i za mnoge božanstvo grandža i Amerikane, Mark Lanegan, posle dve godine vraća se u Beograd.





Mark Lanegan Band promoviše album "Gargoyle" koji je objavio krajem aprila i za koji je u prestižnoj muzičkoj štampi dobio neverovatne kritike ("Mojo" maksimalnih 5 zvezdica, "Uncut" 8/10).

Mark Lanegan je održao tri rasprodata koncerta u Domu omladine Beograda (2012, 2013, 2015), a ovog puta njegov koncert u Beogradu, uz nastup u Zagrebu dan ranije, jedini je u regionu.

Njegova mešavina Amerikane, soula i bluza, rokenrola i spejs-disko zvuka jedinstvena je na celokupnoj muzičkoj sceni, a njegov vokal jedan je od najupečatljvijih u istoriji rokenrola: uz bok Džoniju Kešu, Leonardu Koenu i Nilu Jangu, njegovim velikim uzorima.

Ovog leta Mark Lanegan je svirao i sviraće na najvećim festivalima sveta (Primavera, Glastonbury), a posle toga kreće na veliku klupsku turneju.

Informacija o ceni ulaznica i početku prodaje biće objavljena uskoro.

Нема коментара:

Постави коментар