петак, 30. јун 2017.

Kosidba na Rajcu počinje uz "Rok veče"




Na Rajcu kojeg dele i podjednako vole i Ljig i Gornji Milanovac više od stotinu godina se takmiče kosači.
Početkom druge polovine XX veka rodila se ideja da to takmičenje preraste u manifestaciju koja će uskoro da napuni 50 godina.

Ove godine po prvi put Kosidba na Rajcu počinje uz R'n'R zvuke !

"Saradnja Turističke organizacije Ljig, beogradske Four – Four production izdavačke kuće i milanovačkog Udruženja ljubitelja kulture KREČ je kreirala program kojem nadenu jednostavno i konkretno ime „Rok veče“.  Izvođači koje smo pažljivo probrali će sigurno zainteresovati publiku, a nadmorska visina će nas sve zajedno rashladiti. Spas od gradske žege i vreline betona Vam nudimo na obroncima istorijskog Rajca, 14. jula !
Ne postoji organizovan kamp, ali slobodno ponesite šator i naćiće se sigurno neko mesto za vas.
Ulaz na Rok Veče je besplatan. Plaća se parking i prolaz vozila 300 dinara po vozilu. Put Vas vodi sve do parkinga koji se nalazi ispod bine. Pođite na vreme da se ne zaglavite u koloni..." - poručuju organizatori






Na Rajac Vas uz organizatore pozivaju:

Bjesovi – trenutno najveća R’n’R atrakcija u Srbiji i jedini bend koji sa pravom nosi epitet kultnog srpskog benda. Dolaze u punom sastavu i donose upravo ono zbog čega hrlimo na sve njihove koncerte sirovu energiju dobre zabave.





The Bangcocks – relativno mlad beogradski bend koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ove godine su nas iznenadili albumom. Mediji su prepoznali njihov zvuk te ih odmah po objavljivanju smestili i u Tri boje zvuka i u Bunt. Bend koji ne voli puno da govori o sebi, ali ume da Vam sve ispriča muzikom.





KORA - Bend se u poslednjih pet godina nametnuo kao kultna koncertna atrakcija kako u samom Beogradu tako i širom zemlje i regiona, svojim solističkim nastupima i učešćem na festivalima.  Od pre par meseci  Koru stiže pod okrilje čuvenog producenta Olivera Jovanovića te potpisuje ugovor za njegovu etiketu.





Strah od Džeki Čena - izuzetno svež i zanimljiv bend iz Gornjeg Milanovca. Srpskoj publici su se predstavili kroz Beogradski demo festival 2014. godine na kojem su i pobedili. Od tada samo nižu uspehe i pune prostore u kojima sviraju. Žanrovski nisu određeni. Prate svoje srce i u njihovim pesmama čućete i grandž i pop i hard rok...





Cassidy’s Brewery – Irce i Srbe je uvek vezivalo ista ljubav ka pivu i dobrom provodu. U protekloj deceniji nas vezuje i najveseliji i najbučniji irski pank bend koji dolazi na Rajac direktno iz beogradskih pabova. S njima ćemo zatvoriti ovogodišnji program.




Нема коментара:

Постави коментар