субота, 3. јун 2017.

Haustor - "Dovitljivi mali čudaci"






Mini album grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, sa pet numera, objavljen je pre par dana.

Osim pesme "Disanje" koja je objavljena kao singl, na albumu se nalaze još i "Hiawatha", "Ista slika", "More more" i "Señor" koje su snimljene 1990. godine.


Kako je nedavno izjavio sam Rundek, “Dovitljivi mali čudaci” nisu nikad objavljeni, jer se ni sastavu nije naročito sviđao materijal, pa “ni sada ne bi gurao ruke u vatru za te pesme”, misleći na njihove aranžmane, jer "Ista slika" i "Señor" predstavljaju deo repertoara na gotovo svakom koncertu Rundek Kargo Trija.

Upravo ove dvije pesme su i najzanimljivije za publiku, zbog priča koje stoje iza njih, ali i zbog izmenjenog teksta u slučaju kompozicije "Señor"







Većina Rundekovih i Haustorovih fanova očekivala je da će posle 27 godina čuti kompletno nove numere kultne grupe. Ipak, i ova osnova Rundekove solo karijere deluje kao jedan od zanimljivijih muzičkih događaja godine.

Inače, povod za objavljivanje ovih pesama jeste obeležavanje dve decenije od objavljivanja albuma “Apokalipso”, a naslovna numera proglašena je za hit godine u Hrvatskoj.





Нема коментара:

Постави коментар