петак, 28. април 2017.

STARWOOD Demo Uranak u Zvezdarskoj šumi



STARWOOD 2 se održava u Zvezdarskoj šumi, na otvorenom, 29. i 30. aprila i Starwood Festival Beograd vraća Zvezdarsku šumu na mapu kultnih mesta Beograda!
Od 2016. održava se svake godine na otvorenom, u srcu šume! Besplatan trodnevni festival promoviše mlade muzičke autore, Uz boravak u prirodi, muziku, umetnost, sport,rekreaciju i istraživački duh! Svake godine pokrećemo i realizujemo novu inicijativu za oživljavanje i očuvanje Zvezdarske šume, pluća našeg grada!
Ove godine se borimo za postavljanje Amfiteatra !

Amfiteatar je prostor na otvorenom okružen ovalnom zonom koja se postepeno uzdiže. Ta ovalna zona može biti struktura koju je napravio čovek ili prirodna geografska formacija. Osnovna karakteristika te zone je da može da posluži za sedenje publike koja gleda određeni događaj — sportski meč, koncert, predstavu, ili druge pozorišne performanse. Prema vrsti, amfiteatar se može klasifikovati na drevni, moderni i prirodni amfiteatar.

01.maja i besplatan je za posetioce. U toku festivala planiran je raznovrstan dnevni program, kao i brojne svirke. 29. i 30. aprila u večernjim satima, će po dva poznata benda biti predgrupe mladim bendovima, a 01.maja – za uranak, svirka počinje od 06 ujutru i na njoj će nastupati najpopularniji muzičari naše r"n“r, rep, dub, elektro i generalno, savremene muzičke scene, kao i pobednici konkursa DEMO uranak kojim pozivamo demo bendove da pošalju svoje snimke kako bi osvojili nastup na festivalu, a najbolji među njima i dodatnu podršku i promociju.

Muzički program počinje 29. i 30.aprila i 01.maja od 14h, a izgleda ovako:





"Mi promovišemo mlade autore i pružamo im šansu za nastup, ne samo u muzici već i u drugim aktivnostima, jer, danas su mladi najviše otuđeni od prirode i najvažnije je deci i mladima vratiti ljubav i naviku za aktivnosti u šumi. Obilat program ne zapostavlja ni ostale generacije: slikarska radionica-kolonija i art performans, klasična muzika u šumi, radionice reciklaže, klovnijada, takmičenja u boćanju, pikadu, turnir u basketu, radionica mladih izviđača i učlanjenje novih članova, radionica "Šumski herbarijum“, pravljenje kućica za ptice, predavanje -radionica "Bezbednost šume“, upoznaj šumu – geografski doživljaj, itd...  Drugi dan festivala će posebno biti posvećen sportskim aktivnostima, koje je osmislila i vodi naša košarkašica i predsednica Sektora ŠUŠE za promociju sporta u šumi, Jasmina Aleksandrov. Od 10 ujutru pa do 19 uveče deca, mladi i građani svih generacija učestvovaće u sportsko - edukativnim radionicama, yoga času, trkačkom i funkcionalnom treningu, igrama bez granica
Uz drugo izdanje festivala, pokreće se inicijativa za izgradnju amfiteatra u šumi, od prirodnih, recikliranih materijala, uklopljen u pejzaž, a koji bi bio dostupan svim građanima, sportistima, deci, umetnicima, pripadnicima lokalne zajednice TOKOM CELE GODINE" - navodi se u saopštenju organizatora

Нема коментара:

Постави коментар